Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Eva spelade bort kontakten med sina barn: ”Otrolig sorg”

Var spelberoende i 10 år – ”Spelade bort lönen på några timmar”

Idag har tre till fyra procent av Sveriges befolkning någon typ av spelproblem. En sjukdom som kan få stora och långdragna konsekvenser om man inte söker hjälp i tid.

Eva Lundell var spelberoende i nätcasinon i tio år innan allt rasade. Hon förstod att hon hade ett allvarligt problem när hon inte hade pengar till hyran och ofta spelade bort lönen direkt när den kom. Spelmissbruket har lett till att hon inte längre har någon kontakt med sina barn, som i dag är tonåringar.

– Det är en otrolig sorg för mig att jag inte har någon kontakt med dem i dag, säger Eva.

Jobbar på att bygga upp relationen

I dag har hon varit spelfri i två år och två månader, men har en skuld hos kronofogden på 600 000 kronor. Samtidigt som hon försöker bli frisk från missbruket försöker hon också bygga upp relationen till sina barn igen.

– Jag har full förståelse för att de inte vill ha kontakt med mig och jag försöker hela tiden göra bot på det, så att de kommer tillbaka till mig. Man ger aldrig upp sina barn, säger hon.

Se Evas berättelse i spelaren ovan.

Spelberoendet började med en lockande reklamfilm: ”Man blir aldrig nöjd”

Spelberoendet började med en lockande reklamfilm: ”Man blir aldrig nöjd”

Spelberoende – Så söker du hjälp

Spelberoende – Så söker du hjälp