Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:19

S: Priskommission ska pressa livsmedelskedjan

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en priskommission som ska hålla koll på matpriserna, och den ska ta sikte på hela livsmedelskedjan.

– Vi föreslår att regeringen omedelbart inrättar en priskommission på livsmedel, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Relevanta myndigheter och konsumenter ska vara med i kommissionen också, förutom livsmedelsproducenterna och regeringen.

Läs mer

Idag 13:16

Bekräftat: Minst 39 döda i mexikansk storbrand

Minst 39 migranter dog i en brand som bröt ut i ett migrationscenter i en mexikansk stad vid den amerikanska gränsen, uppgav den mexikanska regeringen på tisdagen, rapporterar AFP.

"Inrikesministeriets nationella migrationsinstitut (INM) beklagar dödsfallen - hittills - av 39 utländska migranter, orsakade av en brand", står det i ett uttalande.

Läs mer

Idag 13:01

Andersson efter storbråket: Extremt dåligt av mig

Svenska fotbollförbundet kallade till pressträff på tisdagseftermiddagen efter förbundskaptenen Janne Anderssons uppmärksammade bråk med Bojan Djordjic under måndagskvällen.

– Det var ett efterspel som inte var bra. Jag har försökt söka Bojan, säger Andersson under pressträffen.

Det var när Viaplays expert ifrågasatte mittfältaren Jesper Karlssons brist på speltid som Janne Andersson miste kontrollen på måndagskvällen.

– Jag kommer till studion och är glad. Vi bytte in Jesper Karlsson som gör ett mål och är så glad för hans skull, han gör ett fint frisparksmål. Sen får jag den typen av frågor. Då överreagerar jag på ett sätt jag inte ska göra. Extremt dåligt av mig, fortsätter Andersson.

Läs mer
Senaste dygnet

Misslyckande för brittisk satellituppskjutning

Skulle släppa iväg nio satelliter

Under natten till tisdagen gjordes ett försök att skicka i väg den första raketen i omloppsbana runt jorden från brittisk mark. Men försöket misslyckades på grund av tekniska problem.

Det var rymdprojektet Virgin Orbit som försökte skicka upp raketen som skulle släppa iväg totalt nio satelliter.

Den 21 meter långa raketen skickades iväg på ett specialbyggt Boeing-flygplan från en rymdbas i Cornwall i sydöstra England. Men när raketen skulle komma in i omloppsbana skrev Virgin Orbit-forskarna på Twitter att en "avvikelse" skett som gjorde att raketen inte nådde omloppsbanan.

Flera personer hade samlats vid flygplatsen:

– Ja, det var lite av en besvikelse men det har varit en bra kväll och det är första gången det här händer i Cornwall, säger en åskådare.

Företaget tittar nu närmare på vad som kan ha orsakat det tekniska felet.

Se bilderna i spelaren ovan