Extern länk
Början på sidans innehåll

Boris Johnsons kris

Här kan du följa all vår rapportering om Storbritanniens premiärminister Boris JohnsonHär kan du följa all vår rapportering om Storbritanniens premiärmin...

84-åriga Marys ilska mot Boris Johnsons festande: ”Befängt”

Volontären Angela: ”Fruktansvärt – väldigt dåligt föredöme”

Uppdaterad: Publicerad:

Volontärerna och de äldre hos hjälporganisationen Age-UK i Hammersmith i London är lyckliga för matlagningen. Under två nedstängningar, sammanlagt i 1,5 år, var alla aktiviteter för äldre inställda här. Många äldre är fortfarande rädda och ledsna efter tiden i ensamhet. Volontären Angela Roberts har därför inte mycket till övers för premiärminister Boris Johnson som har festat under de hårda nedstängningarna i landet.

– Det är fruktansvärt. Han är ett väldigt dåligt föredöme, säger hon.

Att Boris Johnson är en politisk överlevare tycks de flesta eniga om. 84-åriga Mary Hamrouge tycker att nedstängningarna var riktiga men att det var svårt och riktar nu kritik mot premiärministern. Särskilt eftersom Mary miste en syster i covid-19 och begravningen måste ske utan minnesstund efteråt.

– Det är befängt att regeringen säger åt oss att göra en sak och sen gör något helt annat, säger hon.

Är festligheterna, eller sammankomsterna om man så vill, ett uttryck för en demoraliserad politisk kultur i premiärministerns bostad och tjänsteutrymmen på Downing Street mitt under pandemin? Eller har också pressade politiker och tjänstemän rätt att koppla av?

I spelaren ovan: Se vad Mary och Angela tycker om Boris Johnsons festande.

Relaterat