Extern länk
Början på sidans innehåll

Julklapp

Sociala medier:

I Jemen dör nästan var tredje person som smittas av coronaviruset

Julen kommer inte vara sig lik i år, speciellt inte i Jemen där barnen nu hotas av den potentiellt värsta svältkatastrofen på flera årtionden. UNICEF finns på plats och arbetar dygnet runt för att ge barnen i Jemen den hjälp de behöver. Men situationen är desperat.

Uppdaterad: Publicerad: Foto: UNICEF/UN050302/Alzekri

Nya analyser visar att delar av Jemen nu är på gränsen till en svältkatastrof. Redan första halvåret 2021 riskerar antalet drabbade att nästan tredubblas. Varningen kommer från UNICEF, WFP (FN:s livsmedelsprogram) och FAO (FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation). Miljontals människor lider allvarlig brist på mat, och om det fortsätter riskerar många att dö av hunger.

Jemens barn behöver fred

Konflikten i landet är det som främst orsakar bristen på mat. Våld, utbredd fattigdom och många år av brist på utveckling, har drivit barnen och deras familjer in i en fruktansvärd situation.

Ekonomin är i spillror och vård systemet har varit på gränsen till kollaps under flera års tid. Just nu dör nästan var tredje person som smittas av coronaviruset i Jemen – dödligheten i covid-19 är fem gånger högre än det globala snittet. Ett tydligt bevis på hur utsatt landets befolkning är.

Hjälp barnen i Jemen i jul

I spåren av pandemin är läget för många barn värre än någonsin. Miljontals liv hotas när antalet undernärda barn är på väg mot en historisk nivå. Därför är det viktigare än någonsin att denna jul visa extra mycket omtanke och kärlek.

Nu är det dags att handla – till barnen. Ge bort julklappar som räddar barns liv. I UNICEFs gåvoshop hittar du till exempel Svältkatastrofpaketet och Nödpaketet, som räddar undernärda barns liv och skyddar mot coronapandemins skadliga effekter.

Betydelsefulla julklappar som räddar barns liv, handla i UNICEFs gåvoshop.