”Polisen använde elpistoler mot ryska demonstranter”

Protester till stöd för Navalnyj • "Inte lika många vågar gå ut på gatorna"

I går hölls demonstrationer till stöd för Aleksej Navalnyj som nu är inne på dag 23 på sin hungerstrejk. Över 1 000 personer har frihetsberövats runt om i Ryssland.

"Allvarligt läge för oppositionen"

Flera av Navalnyjs nära allierade greps inför de landsomfattande demonstrationerna på onsdagen. Maria Georgieva rapporterar direkt från Moskva.
- Mycket lugnare scener än vi är vana vid, nu är oppositionen besvikna för att inte lika många vågade sig ut, men man förstår att de inte vågar, säger Maria.

Mount Everest-rekordet är slaget - 25 gånger på toppen

Kami Rita Sherpa har uppfyllt sin livslånga dröm och i samma smäll slagit världsrekord i antalet bestigningar på Mount Everest topp. Äventyraren Oskar Kihlborg som besteg berget år 1990 berättar hur svår resan är.

Oroligheterna i Jerusalem: ”Ett enormt övervåld av israelisk polis”

TV4Nyheternas utrikeskommentator Elisabet Frerot Södergren leder oss genom den gångna veckans utrikesnyheter som handlar om fortsatta våldsamheter i Jerusalem, om det lågintensiva krig som pågår i Ukraina och vad som kommer hända med Myanmars civila ledare Aung San Suu Kyi som ställs inför domstol.

Självständighetsfrågan på tapeten i Skottland

Förra veckan hölls val till det skotska parlamentet. När rösterna räknades färdigt på lördagskvällen stod det klart att nationalistpartiet SNP saknade ett mandat för egen majoritet i parlamentet. Men tillsammans med De gröna har SNP och ledaren Nicola Sturgeon en majoritet för en ny folkomrösting om självständighet från Storbritannien. Utrikesreporter Tomas Kvarnkullen är med oss direkt från London.

Upphittad "hundvalp"kan ha varit vargunge

En grupp ungdomar var på utflykt i skogen när de hittade vad de trodde var en övergiven hundvalp. De tog den med sig -- men sen väcktes misstanken att det kunde vara en vargunge. Gunnar Glöersen, jaktvårdskonsulent på Svenska jägareförbundet berättar mer.

Ett steg närmare att resa fritt - vaccinpassen testas idag

Sverige är med i den första gruppen av länder som med början 10:e maj ska testa systemet för EU:s gröna intyg som ska underlätta för resor inom EU. AnnaMieke Ålenius, enhetschef på E-hälsomyndigheten och EU-minister Hans Dahlgren (S) ger sin bild av läget.

Markiz Tainton lagar saftig variant av kebab

MarkizTainton lagar shawarma som är en saftig variant av kebab, och idag blir det en version med kyckling och en med halloumi. Och så blir det ”världens enklaste aubergineröra” .

45 år sedan Meinhof dog: ”Mystiska omständigheter kring fallet”

Det är 45 år sedan terroristen Ulrike Meinhof hittades död i sin cell i Stuttgart. Vid samma tid var en ung Leif GW Persson på poliskonferens i Paris och bevittnade när den tyska polischefen fick informationen. I efterhand pekar han på oklarheter i utredningen av fallet. ”Man har missat att göra vissa ordinarie kontroller, som till exempel om hon hängdes eller om hon har blivit upphängd efter att hon dog”, säger Leif GW Persson.