Efter omstridda beslutet – Liberalernas medlemsantal ökar

Varningen för medlemsras har kommit på skam

Inför beslutet att verka för en borgerlig regering även om den kräver stöd av SD, varnade många Liberalerna för ett kommande medlemsras. Hittills har det dock blivit tvärtom – 350 medlemmar har lämnat Liberalerna och 432 har tillkommit.

Störst är nettovinsten i Skåne med 43 avhopp och 90 nya medlemmar.

– Här var man inte nöjd med det vägval som innebar att vi var en del av januariavtalet: Nu har den dimman lättat och människor söker sig tillbaka till sitt parti, säger Torklid Strandberg, Liberalernas ordförande i Skåne.

Se hur tapp och tillströmning av medlemmar ser ut i andra län i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.