Anders Tegnell: ”Inte gått jättebra för Sverige”

”Men inte gått jättedåligt heller” • Statsepidemiologen om pandemiåret som gått

Det är ett år sedan WHO klassade corona-utbrottet som en pandemi. Statsepidemiolog Anders Tegnell sammanfattar året som gått och kritiken Sverige fått för den svenska strategin:

- Svårt att veta vad man gjort rätt och fel, säger han i Nyhetsmorgon.

På frågan om huruvida Sverige borde ha haft en total "lockdown" svarar han att de restriktioner Sverige infört i princip lett till en "lockdown".

- Visst har vi haft en nedstängning i Sverige.

När han kollar framåt tror Tegnell inte att vaccinet kan utplåna coronaviruset helt.

- Omöjligt att bli av med detta virus helt och hållet.

Här kan du se alla nyheter som sammanfattar pandemiåret som gått.

Se hela intervjun i klippet ovan.

”Jag skäms när jag går på stan” – Benjamin Ingrosso om nya musiksatsningen

Benjamin Ingrosso har gått från klarhet till klarhet. I tv-programmen "Så mycket bättre" och "Benjamin´s" på TV4 visade han nya sidor av sig själv och blev folkkär. Imorgon är det smypremiär för nya låten "Smile" som släpps på fredag. Men första gången han spelade den offentligt var faktiskt på storasyster Biancas 25-årsfest.

Dolde mensfläck med pärlor – Isabelle vill uppvärdera det nötta

Varje svensk slänger i genomsnitt 7,5 kilo kläder rakt i soporna varje år, och ofta är kläderna hela. Var kommer vår slit- och släng-mentalitet ifrån? Den frågan besvarar Isabelle McAllister i hennes nya bok Skavank. En bok som även visar skönheten i det som skaver, och på den tillfredsställelse det kan ge att ta hand om något.

Pernilla bryter historisk mark på börsen: ”Krossat glastaket”

Det startade i hennes pappas garage 2013 och nu är Pernilla Nyrenstens och makens varumärke på väg in i Stockholmsbörsen. Pernilla blir därmed den första kvinnan som startat och drivit ett företag som börsnoterats (inte skett sedan 1863. Här berättar entreprenören om sin resa mot ekonomisk framgång.

Planen för samhällets öppning – då lättar restriktionerna

Trots att smittoläget fortsatt är högt och pressen på vården består, går saker och ting åt rätt håll och därför gör man nu bedömningen att publiktak kan höjas och krogen får ha öppet längre. Tomas Ritter går igenom vilka datum vi alla har att se fram emot i sommar.