Brottsexperten: ”Som om kungen skulle ge medalj till en misstänkt”

Grammisnominerade rappare väcker starka reaktioner ”Kränkande för brottsoffren”

Nomineringarna till Grammisgalan har presenterats och två av de nominerade har väckt starka reaktioner. Det handlar om rapparna Yasin och Haval som står åtalade för inblandning i en uppmärksammad kidnappning av en annan artist.

Tidpunkten är illa vald

Sven-Erik Alhem, ordförande Brottsofferjouren, säger att det här är kränkande för brottsoffren.
- Mitt under pågående utredning för ett mycket allvarligt brott ger man en medalj, det är provocerande av de drabbade.

Se inslaget i spelaren ovan.

Hade ont vid sex – led av okänd sjukdom

Vestibulit är en sjukdom som kvinnor kan drabbas av och som ger svåra smärtor i underlivet. En sjukdom som kan innebära att det gör ont vid samlag, gynundersökningar och vid användning av tampong. Studenten Jennifer Lännerholm berättar om hur hon upptäckte sjukdomen. Medverkar gör även överläkaren Nina Bohm Starke, som vill uppmärksamma sjukdomen för att hjälpa andra.

Dejtingexperten – så lyckas du med din sommarflirt

Det är semestertider många av oss är vaccinerade och ligger kanske i startgroparna för en sommarflirt. Vår dejtingexpert och doktor i psykologi, Angela Ahola reder ut hur man får till den bästa sommardejten.

Britney Spears hörs i rätten: ”Rädd för sin pappa”

Idag kommer Britney Spears höras i rätten, angående sin pappas förmyndarskap. Britney Spears blev omyndigförklarad 2008 och har haft sin pappa Jamie Spears som förmyndare sedan dess. Programledaren och nöjesjournalisten Sara Kinberg gästar och berättar det senaste.

Panelen: "Centern lever i en drömvärld"

Alice Teodorescu Måwe, borgerlig opinionsbildare och Daniel Suhonen, chef tankesmedjan Katalys, gästar oss i studion för att prata om det historiskt politiska läget.