Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Kropp hittad i vattnet utanför Piteå

Hajar dumpades i Lysekil – utredningen läggs ner

Trött man stannade för att vila – på E4

Senaste dygnet

Demonstranternas krav: Sluta kidnappa våra muslimska barn

Hatkampanj mot Sverige flyttade ut på gatan • Socialsekreterare hängs ut

Uppdaterad: Publicerad:

Hundratals föräldrar som fått sina barn omhändertagna av myndigheterna demonstrerade under måndagen utanför riksdagen i Stockholm. Inbjudan kom genom en sluten Facebookgrupp där ett av budskapen är att Sverige utnyttjar lagen om vård av unga, LVU, för att kidnappa barn till invandrare.

– Det vi vill nå fram med, till både politiker och socialtjänst, är att de vill bara ha hjälp och samarbete för att få återförenas, säger Zeinab Ltaif.

Bakgrunden är alltså en omfattande hatkampanj mot Sverige i sociala medier, riktad mot arabvärlden. Flera Twitterkonton med koppling till våldsbejakande, islamistiska rörelser sprider att Sverige använder LVU för att kidnappa muslimska barn.

Uppmanar till terrorattentat

Bilden att Sverige kidnappar barn sprids även internationellt och har bland annat blivit en nyhet på arabiska Al-Jazeera.

Det finns uppgifter om att vissa nu uppmanar till terrorattentat mot Sverige, samtidigt som enskilda socialsekreterare ska ha hängts ut med namn i slutna sociala mediegrupper.

I spelaren ovan: Säpo och Akademikerförbundet SSR kommenterar hotbilden mot Sverige i allmänhet och socialsekreterare i synnerhet.

Relaterat
Cristiansson om hatkampanjen mot Sverige: ”Kan bli en farlig situation”

Cristiansson om hatkampanjen mot Sverige: ”Kan bli en farlig situation”

Extremistkampanj hetsar mot svensk socialtjänst

Extremistkampanj hetsar mot svensk socialtjänst