Grammisgalan

Årets bästa musikprestationer firas med pompa och ståt i den svenska Grammisgalan. Det blir en stjärnsprakande afton fylld av exklusiva uppträdande och hemliga gäster samtidigt som de prestigefyllda grammisstatyetterna delas ut.

Årets bästa musikprestationer firas med pompa och ståt i den svenska Grammisgalan. Det blir en stjärnsprakande afton fylld av exklusiva uppträdande och hemliga gäster samtidigt som de prestigefyllda grammisstatyetterna delas ut.

Programledarna för Grammisgalan: "Äntligen får vi stå på scen igen"

Torsdagen den 3 juni har det äntligen blivit dags för Grammisgalan 2021. Under onsdagen gästade programledare Johanna Nordström och Amie Bramme Sey Nyhetsmorgon för att prata om förväntningarna inför årets största musikgala, som detta år äger rum på Södra Teatern i Stockholm anpassad efter Folkhälsomyndighetens Covid-19-rekommendationer.

Tillsammans med utvalda gäster och liveakter presenteras vinnarna i Grammis 23 kategorier. Galan sänds klockan 20.00–22.00 torsdagen den 3 juni på TV4 Play och Sjuan.

- Det är den mest efterlängtade Grammisgalan någonsin. Det är nästan ett och ett halvt år sedan den senaste galan. Man har väntat och längtat. Thank God att året 2020 är förbi, men man vill ju hylla den svenska musiken för året som varit, säger Amie Bramme Sey, kulturjournalist och programledare.

Både Amie och Johanna är överens om att det känns konstigt och pirrigt att kliva upp på scen igen, efter ett år utan publik och livemusik.

- Det känns ju sjukt att ställa sig på en scen. Jag har inte stått på scen sen i september, och nu ska man plötsligt försöka vara lite rolig. Vi lovar mycket roligt blandat med mycket hyllningar. Vi vill hylla alla artister, och vi ska försöka vara med och bjuda på en show, säger Johanna Nordström, komiker.

Några av landets mest älskade och hyllade artister framträder live. Vi får se de nominerade artisterna LÉON och Greekazo uppträda, tillsammans med Molly Sandén, Veronica Maggio, Benjamin Ingrosso, 1.Cuz och Kristofer Greczula.

TV4 är enormt glada och stolta över att sända årets största musikgala, programlett av inga mindre än Johanna Nordström och Amie Bramme Sey. Missa inte denna speciella kväll i musikens ära. Galan sänds på TV4 Play och Sjuan torsdagen den 3 juni.

Här är alla vinnarna från Grammisgalan 2021 på TV4 Play

Årets Grammisgala sändes live på TV4 Play där 2020 års mest uppmärksammade artister, musiker och kreatörer prisades i 23 kategorier. Kvällens stora vinnare blev Victor Leksell som totalt kammade hem vinsten i tre stora kategorier; Årets artist, Årets album och Årets låt. Ana Diaz belönades även med priser för Årets pop och Årets textförfattare, och Ane Brun stod som vinnare i Årets kompositör och Årets alternativa pop.

Grammisgalan 2021 | Trailer | Torsdagen den 3/6

TV4 är enormt glada och stolta över att sända årets största musikgala, programlett av inga mindre än Johanna Nordström och Amie Bramme Sey. Missa inte denna speciella kväll i musikens ära med liveakter så som Benjamin Ingrosso, 1.Cuz, och Veronica Maggio.

Grammisgalan 2021 sänds på TV4 Play och Sjuan torsdagen den 3 juni.