Högstadieskola stängs efter hot – 19-åring misstänkt

Skäligen misstänkt för grovt olaga hot mot grupp • Väktare hittade hotfulla lappar

Lexby skola i Partille håller i dag måndag stängt efter hot om skolskjutning. Väktare slog först larm efter att ha hittat lappar med hot i Allum köpcenter.

En 19-årig man har nu frihetsberövats, misstänkt för hoten, uppger polisen på sin hemsida. Han är skäligen misstänkt för grovt olaga hot mot grupp.

Det var väktare i köpcentret som tog kontakt med polisen efter att hoten upptäckts. Budskapet på lapparna handlade om att det skulle genomföras en skolskjutning.

Enligt polisen fanns det inget som tydde på att hotet skulle komma att verkställas. Polisen skriver att de ändå tar hoten på största allvar och är under dagen på plats med ett antal patruller vid skolan.

Se mer om händelsen i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.