Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

”Ska köpa på mig ett jättelager”

GW:s oro för snuset efter Aftonbladets avslöjande om chockhöjning

På lördagskvällen avslöjade Aftonbladet att EU-kommissionen planerar att chockhöja priset på snus, enligt ett läckt förslag som tidningen tagit del av.

I dokumentet föreslås en ny punktbeskattning på tobak som kan dra upp priset på en dosa lössnus till 120 kronor, en ökning på drygt 60 kronor. Priset på en dosa portionssnus kan öka med 34 kronor.

På söndagen kom reaktionerna från flera håll. Först gav sig finansminister Elisabeth Svantesson (M) ut på Twitter, där hon beskrev förslaget som ”orimligt” och lovade att ”fortsätta stå upp för det svenska snuset”.

Sedan tog författaren, krimnestorn och storsnusaren Leif GW Persson vid. I en första kommentar till den föreslagna chockhöjningen reagerade han genom att skämtsamt mena att "det kommer fälla regeringen” och tillade att han kommer börja hamstra dosor och stockar och ”köpa på sig ett jättelager”.

I spelaren ovan: Se hela GW:s kommentar om EU-kommissionens påstådda snusförslag.

Snustillverkaren om EU-förslaget - "Kommer inte landa väl"

Snustillverkaren om EU-förslaget - "Kommer inte landa väl"

EU-förslag: Chockhöjning av snuspris

EU-förslag: Chockhöjning av snuspris