Tidningsutgivarna vill avveckla presstödet

Satsar på digital nyhetskonsumtion

Avveckla presstödet till papperstidningarna och satsa på digital nyhetskonsumtion istället. Det föreslår organisationen Tidningsutgivarna som företräder de svenska dagstidningarna.

På DN debatt idag föreslår man istället ett nytt mediestöd som är teknikneutralt. Det statliga presstödet uppgår till runt 900 miljoner kronor per år.

– Det här är den största mediestödsreformen på 50 år, om den genomförs, säger organisationens tillförordnade vd Thomas Mattsson till Sveriges radio.

Se mer om det nya förslaget i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.