Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Det här får inte stå på din registreringsskylt

Här är orden som fått avslag • Sex och politik inte tillåtet

Uppdaterad: Publicerad:

Ansökningar om att ha en personlig registreringsskylt på bilen ökar – men långt ifrån alla går igenom. I dagsläget finns 23 869 i Sverige. Några av de ord som fått avslag är sexolog, Trump och covid-19. Men vad avgör vilka ansökningar som får nej?

– Vi har ju vissa typer av kategorier, ord och uttryck som vi princip alltid säger nej till. Sånt som anspelar på sex är ett sånt område, så sexolog får nej av den anledningen, säger Mikael Andersson, presschef på Transportstyrelsen.

Samtidigt är det inte alltid helt lätt av avgöra vilka ord som ska tillåtas att köra runt med på nummerplåten på bilen, enligt Mikael Andersson.

– Jag brukar säga att det finns över tio miljoner människor i Sverige och tio miljoner åsikter om vad som är okej och vad som inte är okej på en registreringsskylt.

I spelaren ovan kan du se vilka ord som fått ett nej till att ha som registreringsskylt – och varför.

Relaterat