Extern länk
Början på sidans innehåll

Nöje

Nöje

Erik Grönwalls hälsoproblem – bandet skjuter upp USA-turnén

Idolvinnaren drabbades av akut lymfatisk leukemi 2021 • Ber fansen och bandkamraterna om ursäkt

Uppdaterad: Publicerad:

Hälsoproblemen fortsätter för "Idol"-vinnaren och Skid Row-sångaren Erik Grönwall.
Nu tvingas bandet skjuta upp sin USA-turné för att Grönwalls immunförsvar ska få mer tid att återhämta sig, skriver 
Göteborgs-Posten.

Erik Grönwall, 35, drabbades våren 2021 av akut lymfatisk leukemi och sviterna av cancern gör sig fortfarande sig påminda. I ett Instagram inlägg på bandets officiella konto ber Grönwall fansen och bandkamraterna om ursäkt för situationen.

“På grund av benmärgstransplantationen jag gjorde den 12 augusti 2021 är mitt immunförsvar delvis försvagat, vilket kan gör att infektioner dröjer kvar längre och försvagar kroppen mer under infektionstiden. Det kommer att bli bättre med tiden och allt jag kan göra till dess är att gilla läget och försäkra mig om en bra balans i turnéschemat”, skriver han.

Även i våras ställde bandet in konserter i Australien och Japan på grund av Grönwalls hälsa, och nu är det Nordamerika-turnén som flyttas till mars 2024.

Vann Idol 2009

Erik Grönwall vann ”Idol” 2009 och gjorde i ett av sina framträdanden en cover på Skid Row-låten "18 and life". När det New Jersey-baserade rockbandet ett decennium senare behövde en ny sångare gick frågan till Grönwall.

2018 Grammynominerades han för sin roll som lärjungen Simon Ivraren i NBC:s livesändning av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices "Jesus Christ Superstar". En föreställning med bland andra John Legend i huvudrollen som Jesus och hårdrockslegendaren Alice Cooper som kung Herodes.