Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 19:16

Äldre kvinna till sjukhus – blev påbackad av plogtraktor

En kvinna i 85-årsåldern har fått föras till sjukhus efter att ha blivit påbackad av en traktor som utförde plogarbete norr om Uppsala. Det är oklart hur skadad kvinnan är.

Polisen larmades till platsen strax efter klockan sex på kvällen och har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada.

Läs mer

Idag 19:14

Man döms till livstids fängelse efter tortyrmord

En man i 50-årsåldern döms till livstids fängelse för mordet på en man i 35-årsåldern i Sundsvall förra våren. Det rapporterar SVT Västernorrland.

Enligt domen betecknas mordet som brutalt med tortyrliknande inslag. Fyra knivar, en sax och en potatisskalare användes och mordet tros ha varit mycket utdraget.

Männen var bekanta med varandra.

Läs mer

Idag 18:50

Tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala igång efter stopp

Det var under tisdagskvällen stopp och stora förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Uppsala på grund av ett stillastående tåg som hade fordonsfel. Vid 18.30-tiden rullade trafiken som vanligt, men med stora förseningar.

Stationer som påverkas av stoppet är bland andra Sundsvall, Gävle, Stockholm och Linköping.

Läs mer
Senaste dygnet

Efterskalvet sker i direktsändning – reportern rusar mot rasmassorna

Nära 3 400 döda i värsta jordskalvet sedan 1939

Dödstalen stiger snabbt efter de kraftfulla jordskalv som har skakat sydöstra Turkiet och norra Syrien. Hittills har fler än 2 800 människor hittats döda, rapporterar AP. Tusentals raserade byggnader söks igenom, och samtidigt som marken fortsätter att skaka kommer stöd från hela världen.

Det första och starkaste skalvet skedde strax efter klockan 4 lokal tid (2 svensk tid), med en magnitud som uppmätts till 7,8. Människor sprang ut i mörker och vinterkyla i mängder av städer i hela regionen.

Under dagen har fler och fler hittats döda i resterna av rasade byggnader.

Och det har fortsatt att skaka i området, med minst 50 efterskalv, enligt CNN så många som 120. Vid klockan 11.30 på förmiddagen skedde ytterligare ett nästan lika starkt skalv som det första, med en magnitud som beräknades till omkring 7,5.

I spelaren ovan: Se när Yuksel Akalan, reporter på A News, sänder direkt när efterskalvet slår till och han tvingas rycka ut för att hjälpa barn att komma i säkerhet.

Svenska Röda Korset i Syrien: ”Hittar fortfarande levande under rasmassorna”

Svenska Röda Korset i Syrien: ”Hittar fortfarande levande under rasmassorna”

Svenska Pernilla vaknade av skalvet: ”Det var skräck”

Svenska Pernilla vaknade av skalvet: ”Det var skräck”

Sverige ställer upp med sju miljoner till jordbävningsdrabbade

Sverige ställer upp med sju miljoner till jordbävningsdrabbade