Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 10:24

Många poliser skadade under franska protester

Sedan den 16 mars har 1 093 poliser och brandmän skadats under de franska protesterna mot den franska regeringens kontroversiella pensionslag, säger inrikesminister Gérald Darmanin i en intervju med franska tidningen Le Journal de Dimanche.

Under samma tid har 2 579 anlagda bränder registrerats, samt 316 attacker mot offentliga byggnader, enligt inrikesministern.

Omfattande protester har hållits på många håll i landet mot president Emmanuel Macron och hans regerings omstridda lag, som bland annat innebär att pensionsåldern ska höjas från 62 till 64 år.
Läs mer

Idag 09:47

Man som klämdes under träd avled

En man i Lysekils kommun klämdes under lördagen fast under ett träd.

Räddningstjänsten fick loss mannen som klämts under trädet, men hans liv gick inte att rädda.

– Mannen avled på platsen, säger Anna Hammarbäck, presstalesperson hos polisen region Väst.

Läs mer

Idag 09:46

1 000 varslade i småhusbranschen

Försäljningen av nyproducerade småhus i Sverige sjunker kraftigt, det uppger branschorganisationen Trä- och möbelföretagen för Sveriges Radio Ekot.

Närmare 1 000 personer har varslats på de fabriker som producerar småhus, och fler varsel väntar. Anledningen är att försäljningen har stannat av.

Läs mer
Senaste dygnet

Galen eller hängiven? – här trotsar busschauffören översvämningen

Bilar dränkta av vatten – men chauffören tar en chansning • Se spektakulära bilderna

En film tagen i Auckland, Nya Zeelands största stad som drabbats av kraftiga skyfall, har fått stor spridning på nätet.

Bilderna visar hur flera bilar nästan är helt under vatten och hur en busschaufför väljer att köra rakt igenom den vattendränkta vägen.

Vissa kallar nu chauffören galen och tycker han borde få sparken för att han riskerar passagerarnas liv och hälsa. Andra hyllar hans hängivenhet för att hålla tidtabellen och se till att passagerarna kunde komma till sina arbetsplatser.

Lokala myndigheterna har stängt av vägen helt. De säger också att de samarbetade med bussbolaget för att få mer information av den filmade händelsen, men tillade också att man är stolta över motståndskraften hos busschaufförerna under ovädret.

Se de spektakulära bilderna i spelaren ovan.

Här kör bussen rakt ner i en sjö – se de dramatiska bilderna

Här kör bussen rakt ner i en sjö – se de dramatiska bilderna