Ny nominering för Yasin – kan ta hem storslam på Grammisgalan

Kontroversielle artisten nominerad i fyra kategorier

En av Sveriges mest omtalade artister, den brottsmisstänkte gangsterrapparen Yasin, nomineras som årets artist på Grammisgalan.

Nyligen har den kontroversielle artisten nominerats till tre andra grammisar – årets album, årets hiphop och årets textförfattare – samtidigt som han sedan nyårshelgen sitter åtalad för stämpling till grovt brott.

I spelaren nedan kan du se debatten mellan Jonna Sima och Hanif Bali där de diskuterar Yasin och gangsterrappens inflytande över unga och om de kan lockas in i kriminalitet genom musiken.

I en kommentar från Ifpi – som ligger bakom Grammis – skriver man följande angående att Yasin nomineras:

Bland årets nominerade finns ett antal personer som är misstänkta för brott. Grammis sympatiserar naturligtvis inte med de gärningar de är misstänkta för, men står fast vid vår åsikt om att den konstnärliga prestationen måste kunna bedömas utan hänsyn till det eventuella brott personen misstänks för. Vi har valt den positionen, då vi och andra hyllningar av konstnärligt skapande annars riskerar att drunkna i mer eller mindre godtyckliga rättsliga eller moraliska gränsdragningar.