Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter, diskussioner & intervjuer.

Märkliga djuret förbryllar öborna: ”Gud, vad är det för något”

Naken, ljus och väldigt snabb • ”Kom lufsande över vägen”

Uppdaterad: Publicerad:

Ett ovanligt naket djur med buktande rygg har setts på ön Brommö i Vänerns skärgård.
– Den kom lufsande över vägen, säger öbon Cissi Nygren.

Plötsligt dök ett väldigt märkligt djur upp på ön Brommö i Mariestadstrakten. Några decimeter hög, ljus, hårlös och med buktande rygg.

”Men gud, vad är det för något”


Djuret hade både vandrat upp på en altan och tagit promenader i området.
– Den kom lufsande över vägen. Jag var ute med min hund och var cirka tio meter bort. Jag tänkte ”Men gud, vad är det för något”. Sen försvann den ner i gräset, säger Cissi Nygren.
Gissningarna var många och intensiva bland grannarna på den lilla ön om vad det märkliga djuret skulle kunna vara för något.
– Den var väldigt, väldigt ljus. Som ljus sand. Jag undrade om det kunde vara en grävling. Men den har ju en lång svans och lång nos. Min son försökte springa ikapp den, men den var väldigt väldigt snabb, säger Cissi Nygren.

”Inte vanligt”


Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, har svar på vad djuret är för något:
”Hårlös grävling, troligen med hormonförändringar i binjure, tallkottskörtel eller annat hormonproducerande organ. Inte vanligt men inte helt unikt.”

Mysteriet löst: Det märkliga djuret är…11 september, 2023
Mysteriet löst: Det märkliga djuret är…
Jenny & Steffo

Streama Nyhetsmorgon på TV4 Play

Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.