Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Här lyfter 40 personer en 15 ton tung buss – räddar livet på 18-åring

Vittne: ”Det var kaos” • Klarade sig med skrapsår

Uppdaterad: Publicerad:

En 18-årig man i Berlin fastnade under en buss – och klarade sig med blåmärken och en bruten arm. Med gemensamma krafter lyckades 40 personer lyfta den 15 ton tunga bussen och befria mannen.

Det var under måndagen som en 18-årig man i Berlin skyndade sig till bussen. Men precis när bussen började rulla ramlade mannen – och fastnade under det ena bakdäcket, skriver AP.

Genast anslöt både passagerare och förbipasserande för att hjälpa till. Sammanlagt var det 40 personer som med gemensamma krafter försökte lyfta den 15 ton tunga bussen. De lyckades lyfta bussens högra sida – och befriade mannen.

– Det var kaos. Jag såg hur man försökte lyfta bussen och jag visste att jag också skulle hjälpa till, säger Frank Kurze, en förbipasserande, till den tyska nyhetskanalen n-tv.

Lindriga skador

Olyckan skedde precis vid ett sjukhus och sjuksköterskor och kirurger var snabbt på plats för att ge första hjälpen. Sandra Grunwald, en av sjuksköterskorna som kom till platsen, beskrev för n-tv att de hörde skrik utanför och att de snabbt fick springa till platsen för att hjälpa till.

– Han var talbar, men var förvirrad och visste inte vad som hade hänt, sa hon.

18-åringen kom snabbt till sjukhus efter händelsen och fick genomgå en operation. Mannen klarade sig mirakulöst med lindriga skador – skrapsår, blåmärken och en bruten arm. Den tyska nyhetskanalen n-tv rapporterade att mannen kort efter kunde lämna sjukhuset.