Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Sommar med Ernst tillbaka med nytt koncept

PROGRAMINFORMATION
Ernst Kirchsteiger är den 24e juni tillbaka med sitt program ”Sommar med Ernst” på TV4 och TV4 Play. Ernst ska den här sommaren ta sig an att renovera ett nedgånget strandhus, och den här gången gör han det tillsammans med gäster där programledaren och artisten Sanna Nielsen är först ut med att få hjälpa Ernst.

Sommar med Ernst är tillbaka på TV4 och TV4 play och går nu in på sin 13:e säsong i ordningen. Ernst kommer under åtta sommarinspirerande avsnitt renovera upp ett väl utvalt objekt från grunden samtidigt som programmet, som alltid, kommer bjuda på inspirerande mat-, inrednings-och trädgårdsinslag. Objektet som renoveras ligger i år i Skåne och är ett gammalt förfallet sommarhus som har nära till både hav och skog.

”Jag längtar efter att få förvandla det här huset på stranden vid havet! Ett hus som vid första anblicken inte ser så inspirerat ut. Men som ropar efter kärlek och omtanke. Jag vet att den här platsen kommer att bli en pärla, som en skimrande snäcka i sanden. När fönster och dörrar står öppna så ska det kännas som att en kritvit sångsvan ska kunna flyga rakt igenom huset”, säger Ernst själv om objektet.

Nytt för i år är att programmet kommer gästas av fem folkkära profiler som ska hjälpa Ernst med att laga mat, påta i trädgården och med renoveringen av huset. Alla gäster som ska medverka har inte släppts ännu, men klart är att Sanna Nielsen blir först att gästa i episod två.

”Det känns otroligt spännande att Ernst ska få renovera ytterligare ett hus från grunden men att han nu också får göra det tillsammans med gäster! Fem kända profiler får i årets säsong möjligheten att prata om sin relation till sommaren samtidigt som de hjälper Ernst med att fixa och laga mat i huset. Vi tror att gästerna kommer bidra med mycket glädje till programmet där samtalet och sommaren kommer vara i första rummet”, säger Clara Tengbom som är exekutiv producent för programmet.

I år kommer även en extra episod att släppas efter att det ordinarie programmet sänts. I ”Ernsts bästa sommarmat” får vi ta del av Ernsts absoluta favoriter bland de matlagningar han gjort under åren. Det blir allt från fisk och grill till syndigt söt choklad i ett helt avsnitt med bara härlig sommarmat.

Sommar med Ernst har premiär den 24 juni på TV4 och TV4 Play.

Ernsts bästa sommarmat har premiär den 19 augusti på TV4 och TV4 Play.

Så gör du Ernsts vinbärsbladste

Varför köpa te när du kan göra eget? Här visar Ernst hur du gör hans egna vinbärsbladste. Hela receptet hittar du hos köket.se.

Så gör du Ernst fina ljuskrona

Vill du också göra Ernst fina ljuskrona? Här visar han hur du gör. Fler instruktioner hittar du på tv4.se/sommar-med-ernst

Så gör du Ernsts vägglampa

I årets fjärde program gör Ernst en vägglampa som passar i såväl vardagsrum som hall. Här kan du läsa hur du gör en själv.

Så gör du Ernsts flaskor med korklock

I säsongens andra avsnitt visar Ernst hur man kan piffa upp sina kork- och trälock till burkar och flaskor. Här får du instruktioner på hur du gör dina egna.

Nytt upplägg för Sommar med Ernst: "Något för alla"

Ingen sommar utan Ernst Kirchsteiger. Årets säsong av Sommar med Ernst har premiär 18 juni 2020 på TV4.
– Jag vill visa vad man kan fixa med hemma när tiderna är som de är och man kanske inte kan resa lika mycket som vanligt under sommaren, säger Ernst Kirchsteiger.