Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Sponsorer

Hemköp
Kvix
Löfbergs
Kungsörnen

Sommar med Ernst tillbaka med nytt koncept

PROGRAMINFORMATION
Ernst Kirchsteiger är den 24e juni tillbaka med sitt program ”Sommar med Ernst” på TV4 och TV4 Play. Ernst ska den här sommaren ta sig an att renovera ett nedgånget strandhus, och den här gången gör han det tillsammans med gäster där programledaren och artisten Sanna Nielsen är först ut med att få hjälpa Ernst.

Sommar med Ernst är tillbaka på TV4 och TV4 play och går nu in på sin 13:e säsong i ordningen. Ernst kommer under åtta sommarinspirerande avsnitt renovera upp ett väl utvalt objekt från grunden samtidigt som programmet, som alltid, kommer bjuda på inspirerande mat-, inrednings-och trädgårdsinslag. Objektet som renoveras ligger i år i Skåne och är ett gammalt förfallet sommarhus som har nära till både hav och skog.

”Jag längtar efter att få förvandla det här huset på stranden vid havet! Ett hus som vid första anblicken inte ser så inspirerat ut. Men som ropar efter kärlek och omtanke. Jag vet att den här platsen kommer att bli en pärla, som en skimrande snäcka i sanden. När fönster och dörrar står öppna så ska det kännas som att en kritvit sångsvan ska kunna flyga rakt igenom huset”, säger Ernst själv om objektet.

Nytt för i år är att programmet kommer gästas av fem folkkära profiler som ska hjälpa Ernst med att laga mat, påta i trädgården och med renoveringen av huset. Alla gäster som ska medverka har inte släppts ännu, men klart är att Sanna Nielsen blir först att gästa i episod två.

”Det känns otroligt spännande att Ernst ska få renovera ytterligare ett hus från grunden men att han nu också får göra det tillsammans med gäster! Fem kända profiler får i årets säsong möjligheten att prata om sin relation till sommaren samtidigt som de hjälper Ernst med att fixa och laga mat i huset. Vi tror att gästerna kommer bidra med mycket glädje till programmet där samtalet och sommaren kommer vara i första rummet”, säger Clara Tengbom som är exekutiv producent för programmet.

I år kommer även en extra episod att släppas efter att det ordinarie programmet sänts. I ”Ernsts bästa sommarmat” får vi ta del av Ernsts absoluta favoriter bland de matlagningar han gjort under åren. Det blir allt från fisk och grill till syndigt söt choklad i ett helt avsnitt med bara härlig sommarmat.

Sommar med Ernst har premiär den 24 juni på TV4 och TV4 Play.

Ernsts bästa sommarmat har premiär den 19 augusti på TV4 och TV4 Play.

Så gör du Ernsts piedestal

Precis som Ernst säger är det vackert att ta in naturen i de uppstyrda ytorna. Här gör han en piedestal av en vacker gren han hittade utomhus - gör en du med!

Så skapar du Ernsts blomsterfat

Det är lätt att glömma bort allt det vackra som gömmer sig precis bakom hörnet! I detta fall kan man till exempel skapa en vacker inredningsdetalj med hjälp av naturens enkla medel - låt Ernst visa hur.

Så gör du Ernsts spångbord

Att förvandla en så alldaglig sak som man ser i tid och otid, till något så vackert som detta soffbord. Blev du också inspirerad av Ernst? Ta reda på hur du gör hans spångbord!

Så gör du Ernsts vattensamlare av tunnor

Precis som Ernst säger så ska vi aldrig ta vattnet för givet. Här ser du ett enkelt och fint sätt att ta vara på naturens regnvatten, i rustika tunnor på trädgården.

Skapa en egen spaljé till trädgården

Vissa växter har en fantastisk förmåga att vilja växa och klättra. Då kan det vara perfekt att skapa sin alldeles egna spaljé till odlingen, där växterna får det stöd de behöver.

Så gör du Ernsts odlingsbädd av torvblock

Saknar du trädgårdsinspiration? Ta reda på hur du gör en odlingsbädd av torvblock, ämnad för att så småningom bli ett med naturen.

Ur Sommar med Ernst 2021, avsnitt 4.

Så gör du Ernsts kryddhylla

Är du också trött på att dina kryddor står huller om buller i skafferiet? Ta reda på hur du skapar ett praktiskt och snyggt kryddstaffli med hjälp av plywood och hampasnöre.

Så gör du Ernsts ljusstockar

Ibland kommer man över gammalt överblivet virke och annat bråte som bara ligger och skräpar. Gör som Ernst och ta tillfället i akt - skapa dina egna, helt unika ljusstakar.