Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Skadad man i villaområde – ringde på dörr

Experter: Nästa räntehöjning blir den sista

Bil körde av E14 – två till sjukhus

Senaste dygnet

Astraskräck gör att färre vaccineras här: ”Får information på Youtube”

Trots kampanjer – informationen når inte fram

Uppdaterad: Publicerad:

Med coronasäkrat avstånd ringlar kön till Krys vaccinationscentral i Rinkeby. På baksidan träffar vi Ismail Bashir Adam – nöjd och nyvaccinerad.

Men faktum att sju av tio av här på vaccinationscentralen inte kommer från Rinkeby eller närområdet, eftersom många är skeptiska till vaccinering. Och tydligen handlar oron om allvarliga biverkningar som rapporterats när det gäller Astra Zeneca.

Tillräcklig information når inte fram till dem som pratar dålig svenska, enligt Ismail Abdillahi. Och på Kry – som i början av förra veckan stod med full bemanning och tomma lokaler – håller man med.

Och faktum är att i Rinkeby är bara 71 procent av dem över 65 vaccinerade – det kan jämföras med ett snitt på 84 procent i Stockholm och för hela landet är samma siffra 87 procent.

Hur många som är vaccinerade i förorten Angered vet man inte i region Västra Götaland. Men man är ganska övertygad om att även här är vaccinationsgraden låg.

Sedan flera år tillbaka bedriver Sjukhusen i väster ett förebyggande folkhälsoarbete från Angereds närsjukhus. 15 kulturtolkar har sedan förra året arbetat med att informera om coronapandemin.

Se inslaget i spelaren ovan.

Relaterat
Färre utrikesfödda vaccinerar sig ”Vi har varnat för det här”

Färre utrikesfödda vaccinerar sig ”Vi har varnat för det här”

60-tal felvaccinerade: ”Tankevurpa”

60-tal felvaccinerade: ”Tankevurpa”