Simon Hermansson, 29, är en av huvudpersonerna i årets säsong av svenska Bachelor. Hockeykillen från Örnsköldsvik lockade rekordmånga ansökningar när han offentliggjordes i våras. Men så sent som i december förra året svävade han mellan liv och död efter en arbetsplatsolycka.

– Det kunde ha gått riktigt illa. Jag föll rakt ner i betongen och bröt fyra revben, bröstbenet, några tår, två kotor i ländryggen och fick en rejäl hjärnskakning. Det blev helikopter till SÖS, berättar Simon Hermansson.

Olyckan ansågs extra allvarlig eftersom Simon sedan tidigare hade en svår skada. Redan som sjuttonåring bröt han nämligen ryggen för första gången.

– Jag körde rakt in i sargen när jag spelade hockey. Jag låg på sjukhus i flera veckor. Ingen visste hur det skulle gå, säger han. 

Han återhämtade sig aldrig riktigt från den första olyckan.

– Jag har haft ont i ryggen sedan jag var sjutton, och varit sjukskriven länge. Jag vet inte riktigt hur man överlever sådant, man bara gör det antar jag, säger han.

Simons starka vilja och målmedvetenhet har dock hjälpt honom mycket – både i livet i stort och under inspelningarna av Bachelor. 

– Simon är en sann kämpe. Varken bruten rygg eller risken för brustet hjärta hindrar honom att dyka in i Bachelor-äventyret. Han backar inte för något och vi fick verkligen vara på tårna för att kunna fånga allt på film den här säsongen, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för Bachelor.