Den 7 oktober är det säsongspremiär för svenska Bachelor. Den nya säsongen beskrivs som den mest dramatiska hittills. Årets stora twist är att Simon Hermansson, 29, inte är ensam om att dela ut rosor. För första gången någonsin finns det nämligen en till bachelor med i leken.

–  Det var dags att skjuta över en del av makten till tjejerna. Konkurrensen gör att killarna behöver anstränga sig mer än någonsin, säger Hans Abrahamsson som är exekutiv producent för programmet.

När Simon och tjejerna åkte ner till Sydafrika, där årets säsong spelas in, hade ingen av dem någon aning om vad som väntade.

–  Det var några veckor av extremt hemlighetsmakeri, kodord och hemliga möten. Men vi lyckades hålla både Simon och tjejerna helt ovetandes, säger Hans Abrahamsson.

I trailern för programmet visas hur tjejerna får reda på att de plötsligt har två killar att välja mellan.

–  Tjejerna reagerade väldigt starkt, men på många olika sätt. När första chocken lagt sig kom den andra chocken när de fick veta att Simon inte visste någonting.

"Förd bakom ljuset"

För Simon blev överraskningen om möjligt ännu större. Ett tag övervägde han till och med att lämna Sydafrika.

–  Jag kände mig förd bakom ljuset. Jag blev chockad och förbannad över situationen och tänkte först strunta i allt och åka hem, säger han.

Mystiken kring den nya bachelorn är stor och i trailern skymtar han bara förbi som hastigast.

–  Han heter Felix, är två meter lång och ingenjör. Mer säger jag inte. Resten får man se när han kliver in i programmet, säger Hans Abrahamsson.

En annan nyhet med årets säsong är att programledaren Malin Stenbäck finns på plats i Sydafrika under hela inspelningen.

–  Hon har i alla år lett det TV4 Playexklusiva Tjejerna avslöjar allt, där hon bjudit på smygfilmade klipp och gett tjejerna möjlighet att avslöja hur allt egentligen gått till bakom kulisserna. Tjejerna avslöjar allt har varit en stor tittarsuccé på TV4 Play som vi fortsätter med två gånger i veckan. Men Malin leder alltså i år även Bachelor på plats i paradiset. Och hon behövs verkligen när det hettar till. 

Malin Stenbäck i Bachelor Sverige
Malin Stenbäck på plats i Sydafrika. Foto: TV4