Niclas driver två framgångsrika företag, bor i en etagevåning i Stockholm, har precis köpt ett sommarhus vid vattnet utanför Stockholm och han kör sin drömbil. Nu saknar han bara någon att dela detta liv med. Han hade en tuff uppväxt med en ensamstående mamma som jobbade mycket och två småbröder som han var tvungen att ta ansvar för. Eftersom han har haft en svår uppväxt beslutade han sig för att komma ur det livet och har de senaste åren lyckats bygga upp det liv han vill leva.

- Fram tills idag har jag fokuserat på att skapa mitt drömliv och nu letar jag efter någon att dela det livet med. Jag har de bästa vännerna, driver egna företag, köpt bil, lägenhet och lantställe jag alltid vela ha. Ändå är det någonting stort som saknas, den sista pusselbiten – en tjej att dela allt detta med, säger Niclas, bachelor 2017. 

Niclas har varit entreprenör sen 2008 och driver nu bland annat ett framgångsrikt företag vars produkter säljs i sju länder och hos över 200 återförsäljare. Utöver sina företag tränar han thaiboxning och gillar att spelar gitarr. Han har ett stort socialt umgänge och älskar att resa för att upptäcka nya spännande platser i världen. Han gillar även att åka snowboard och att fotografera. Niclas letar efter en tjej som verkligen brinner för livet, någon med mycket omtanke och som är godhjärtad.

- För Niclas är det viktigt att inte bli tagen för utseendet, det respekterar vi. Därför viker vi oss och har gått med på hans krav att inte visa ansiktet förrän vid första inspelningsdagen. Att han dessutom söker tjejer som värderar mer än en snygg karl visar med vilken innerlighet Niclas dyker in i bacheloräventyret. Vi ser Niclas som så unik och perfekt som bachelor att vi är beredda att tänja på några regler, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent.