Hotellchef Julius Andersen – Ole Thestrup

Ole Thestrup spelar den kommenderande hotellchefen Julius. Hans första hustru är död och sonen har flyttat till Amerika. Bakom det gästfria yttre gömmer sig en otroligt pengaintresserad man som styr sin budget och sin personal med hård hand


Molly Andersen – Bodil Jørgensen

Julius hustru, spelad av Bodil Jørgensen, har övertagit platsen i köket från hans tidigare fru. Trots den permanenta underbemanningen håller hon humöret högt i köket och har överseende med sin mans vrede och hans orimligheter.


Husjungfrun Fie – Rosalinde Mynster

Fie är 18 år och ny på hotellet. Hon börjar som kökspiga, men blir med sitt vackra yttre snart husjungfru. Lönen tänker hon använda till behandling av sin pappas mjölastma. Fie har ett gott öga till grannsonen Morten.


Husjungfrun Otilia – Merete Mærkedahl

Otilia är den erfarna husjungfrun som har läst vidare och haft plats i Köpenhamn. Hon är först skeptisk mot Fie då hon tar Marthas plats som husjungfru, men det ändrar sig snart.


Husjungfrun Edith – Ulla Vejby Kristensen

Edith är den oerfarna och lite naiva bagardottern från Ålbæk. Hon är en godhjärtad människa som hjälper Fie att bli accepterad av personalen.


Köksan Martha – Ena Spottag

Martha är den runda och glada fiskardottern som har plats i köket. Hon är förlovad med granndrängen Mads och deras flirtande på hotellet ställer till problem för dem. Som tur är hjälper de andra flickorna henne alltid ur knipan.


Grosshandlare Georg Madsen – Lars Ranthe

Georg har arbetarbakgrund men försäljning av gulasch under 1:a världskriget har gjort honom välbärgad. Spekulerar nu i byggeri och bostadsuthyrning och är mycket intresserad av att göra affärer med Grev Ditmar, som inte bara är utsedd som partner i ett sommarhusprojekt men också som blivande man till dottern Amanda.


Grosshandlarens hustru Therese Madsen – Anne Louise Hassing

Therese är Georgs kvicka fru som startade som sekreterare hos Georg innan de gifte sig och hon blev hemmafru. Är mycket intresserad av Helene Aurlands nakenbadning.


Grosshandlarens dotter Amanda – Amalie Dollerup

Amalie Dollerup spelar grosshandlarens 19-åriga och trotsiga dotter Amanda. Hon har tråkigt på badhotellet och vill hellre dricka cocktails med vännerna och träffa killar i Nordsjälland. Amanda har slagit vad med en väninna om vem som först förlorar oskulden, och det får henne att se annorlunda på badhotellets unga män ...


Grosshandlarens dotter Vera – Alberte Blichfeldt

Vera är 11 år och familjen Madsens sladdbarn. Hon är väldigt bestämd, observerar allt och är mycket intresserad av badhotellets deckarromaner.

Skådespelare Edward Weyse – Jens Jacob Tychsen

Weyse är 42 år och kungl. skådespelare som gärna underhåller hotellets andra gäster. I år har Weyse sin tredje fru med sig vilket dock inte dämpar Edwards stora intresse för kvinnor, och det gäller särskilt fru Aurland och hennes nakenbadning.


Sibylle Weyse – Neel Rønholt

Sibylla är 25 år och gravid med sitt och Edwards barn. Hon kommer från en rik, judisk familj och det ger henne ett visst övertag i äktenskapet. Är mycket fascinerad av Adam Fjeldsø och hans intresse för naturvetenskapen.


Kontorschef Hjalmar Aurland – Peter Hesse Overgaard

Hjalmar är 52 år och kontorschef på Utbildningsdepartementet. Tillbringar en hel del tid vid en radio som han tagit med sig, och som med nyheterna bygger på Hjalmars konstanta fruktan för katastrofer vilket går flera av de mer obekymrade gästerna på nerverna.


Kontorschefens fru Helene Aurland – Cecilie Stenspil

Helene är 38 år och hemmafru. Har efterhand insett att äktenskapet med Hjalmar blir barnlöst. Det får henne att ägna sig åt tidens intresse för kropp och själ med gymnastik, råkost och nakenbadning, vilket fångar de andra gästernas intresse.


Fru Olga Fjeldsø – Birthe Neumann

Olga är en 63-årig välbeställd änka som ihärdigt försöker hitta en flicka till sonen Adam, även om tålamodet börjar tryta. Är dessutom ivrig bridgespelare.


Adam Fjeldsø – Martin Buch

Adam är en 38-årig ungkarl och adjunkt på Østersøgade Gymnasium. Han är mest av allt upptagen med områdets växt- och fågelliv, och bryr sig inte om moderns planer på att hitta en flicka åt honom.


Tobaksfabrikant Otto Frigh – Bjarne Henriksen

Otto äger "Frighs fabrikker", som han har övertagit efter sin far. Han är en riktig livsnjutare och älskar mat och dryck – och det harmonierar inte med Hjalmar Aurlands pessimistiska syn på samhället.


Frighs hustru Alice Frigh – Anette Støvelbæk

Alice är 40 år och hemmafru. Drömmer om att själv kunna ta hand om sina tvillingar, som passas av familjens guvernant. Är lugn och inåtvänd men mycket nysfiken på fru Aurlands frigjordhet och nakenbadning.


Guvernanten Fröken Malling – Lykke Scheuer

Fröken Malling är 35 år och ogift. Totalt oförmögen att hålla ordning på de vilda tvillingarna, trots goda meriter.


Frighs tvillingar – Liva Kristoffersen och Lukas Helt

Vilda och ostyriga – och mer än kompetenta att göra livet surt för Fröken Malling.


Grev Ditmar – Mads Wille

Ditmar är 32 år och son till greveparet på Frijsenholm. Har bakgrund i juridik, men är mer intresserad av att göra affärer, bl.a. med grosshandlare Madsen, utan att det också innebär ett interesse av dottern Amanda. Telefonsamtal till greven på badhotellet avslöjar att han har skulder.


Grev Valdemar – Waage Sandø

Grev Valdemar är 67 år och äger godset Frijsenholm i Himmerland. Har motvilligt följt med på semester och har inte mycket till övers för hotellets andra gäster. Har flera gånger räddat sin son ur spelskulder.


Grevinnan Anne-Grethe – Benedikte Hansen

Anne-Grethe är 55 år och gifte sig som ung med greven. Är mycket beskyddande mot Ditmar och menar att Valdemar är för hård mot sin son.


Grannsonen Morten – Morten Hemmingsen

Morten är 22 år och uppväxt i området. Han arbetar på gården som levererar ägg, fågel, grönsaker och fisk till hotellet. Har förlorat sin bror i en drunkningsolycka och fadern lägger skulden på Morten. Är principfast och låter sig inte imponeras av gästerna från Köpenhamn, men med husjungfrun Fie är det en annan sak ...


Fies far Peter Andreas – Kristian Halken

Fies far är 51 år och driver kvarnen Kærhøj Mølle. Han vill inte erkänna att mjöldammet har gett honom astma och accepterar motvilligt Fies arbete på badhotellet med de vilda köpenhamnarna som badgäster.