Varje år omhändertas tusentals hundar runt om i Sverige på grund av att de har behandlats illa i hemmet, beslagtagits av polis eller hittats utan spår till någon ägare. I Bagges hemlösa hundar följer Anders Bagge Hundstallets arbete att hjälpa dessa hundar. Tittarna får följa knasiga pomeranianhundar, bångstyriga varghundar, stroppiga mopsar och andra gulliga hundar med sorgsna ögon till det liv de förtjänar att leva.

- Det här kanske är det viktigaste och mest engagerade uppdraget jag har fått i hela mitt liv. Det var inte lätt alla gånger men tillsammans med Hundstallets personal gjorde vi allt för att få hundarna att bli friska och hitta nytt hem till dessa fina hundar, säger Anders Bagge, programledare.

Under säsongens gång får tittarna ta del av de hjärtskärande historier som hundarna varit med om innan de kom till Hundstallet och se sjuka hundar bli friska men samtidigt se hur de kan ha kul på vägen dit. I programmet får man följa med hela vägen från det att en hund anländer till Hundstallet tills dess att Anders lämnar över den till sina nya ägare. Under säsongens gång kommer det dessutom att delas ut flera tips och råd från Hundstallets proffsiga skötare och veterinärer om hur man får hundar att känna sig trygga och må bra.

- Anders Bagges engagemang är helt unikt. Han brinner för att rädda alla fyrfota vänner. Han kastar sig huvudstupa in i uppgiften och tar till och med med sig hundar hem för att träna allt från fredagsmys i soffan till falukorvsjakt i äppelträdet. Anders kavlar upp ärmarna och ger sig inte förrän varje jycke fått det nya hem de förtjänar, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent.

Bagges hemlösa hundar kommer även till TV4 Play.