Beck

Streama på C More!
Streama på C More!

Senaste från Beck

Streama alla Beckfilmer på C More!

Har du 2,5 dygn över? Då kan du unna dig ett riktigt Beckmaraton på C More!

Har du 2,5 dygn över? Då kan du unna dig ett riktigt Beckmaraton på C More!

Nu kan du streama alla gamla Beckfilmer från klassiska "Mannen på taket" från 1976 till nya "Ditt eget blod" med Peter Haber och Kristofer Hivju. Boka in ett ordentligt Beck-maraton, du lär behöva ungefär 3 420 minuter eller cirka 2,5 dygn utan sömn, för att ta dig igenom alla filmer. 

Se alla Beckfilmer på C More här 

Då har nya Beck-filmen premiär!

På nyårsdagen är det premiär för den nya Beck-filmen Ditt eget blod på C More.

På nyårsdagen är det premiär för den nya Beck-filmen Ditt eget blod på C More.

För 20 år sedan fick tittarna för första gången stifta bekantskap med Peter Haber i rollen som svenskarnas favoritpolis - Martin Beck. Sedan dess har det hunnit bli 38 filmer och på nyårsdagen är det exklusiv världspremiär på C More för den första av fyra helt nya Beck-filmer.  

I de nya filmerna går Martin Beck till botten med känslan om den stillsamma pensionärstillvaron verkligen är något för honom samtidigt som Steinar Hovland får en alltmer självklar och central position i gruppen. Konkurrens, familjeproblem och avundsjuka skakar om teamet både på det professionella och det privata planet och utsätter den annars så sammansvetsade Beck-gruppen för stora påfrestningar – samtidigt som svåra brott ska lösas.

Beck – Ditt eget blod har premiär på C More på nyårsdagen. Läs mer och se Beck - Ditt eget blod här.

 

Peter Haber firar 20 år som Beck

På nyårsdagen är det premiär på C More för den första av fyra helt nya Beck-filmer. Dessutom har det gått 20 år sedan vi fick lära känna Peter Haber i rollen...

På nyårsdagen är det premiär på C More för den första av fyra helt nya Beck-filmer. Dessutom har det gått 20 år sedan vi fick lära känna Peter Haber i rollen som svenskarnas favoritpolis.

Maj Sjöwalls och Per Wahlöös älskade poliskommissarie är äntligen tillbaka. På nyårsdagen är det världspremiär för den första av totalt fyra nya Beckfilmer som alla streamas på C More i vår. Dessutom är det 20 år sedan Peter Haber för första gången iklädde sig rollen som Martin Beck – något som firas med ett fyrverkeri av Beck-nostalgi här.

Hur många minuter Beck-film har Peter Haber gjort? Vilka karaktärer har varit med hela vägen? Och vem är egentligen Becks granne? Gotta ner dig i nördiga fakta och siffror från de senaste 20 åren av Beckfilmer på www.beckfaktan.se.

Nu är det klart för fyra nya Beck-filmer

Grattis alla Beck-fans, i vår spelas fyra nya filmer in!

Grattis alla Beck-fans, i vår spelas fyra nya filmer in!

Filmserien om Martin Beck fortsätter. I vår spelas fyra nya långfilmer in. De väntas ha premiär 2018, först på C More och sedan i TV4. 

Både Peter Haber som spelar Martin Beck och hans norske tufffing till kollega Kristoffer Hivju som Steinar Hovland uppges vara tillbaka i sina roller även om rollistan officiellt inte är släppt än. 

Den senaste Beck-filmen hade premiär på C More 2 april förra året.

Fyra filmer - fyra söndagar

Nu visar TV4 de senaste fyra Beck-filmerna. Det är filmerna Gunvald, Steinar, Vägs ände och Sista dagen som visas.

Nu visar TV4 de senaste fyra Beck-filmerna. Det är filmerna Gunvald, Steinar, Vägs ände och Sista dagen som visas.

Från vecka 45 till och med vecka 48 visar TV4 de senaste Beck-filmerna. Det blir fyra filmer, fyra söndagar i rad. Klockan 21.00 börjar filmerna.

Gunvald
En undersökande journalist hittas misshandlad till döds i sitt hem. En bok offret arbetat med fångar Beck-gruppens intresse. Men när fallet tar en oväntad och fruktansvärd vändning står plötsligt långt mycket mer på spel än att hitta journalistens mördare.

Steinar
I resterna av en husvagnsbrand på en campingplats påträffas en oidentifierad kropp och ägaren till husvagnen, en kvinnlig narkoman, saknas. Samtidigt rekryteras den norske mordutredaren Steinar Hovland vilket leder till en infekterad maktkamp inom Beck-gruppen.

Vägs ände
Tre brutala mord inträffar i en villa i en stillsam förort. Offren är en före detta polis, hans fru och son. Beckgruppen tar sig an fallet och upptäcker att det finns ett dolt säkerhetsrum i offrets hus med bland annat stulna vapen.

Sista dagen
Två trafikpoliser försöker stoppa en bil som kör för fort. När bilen till slut stannar skjuter föraren ihjäl en av poliserna. Ett rikslarm utfärdas och ett stort pådrag efter den hänsynslöse mördaren kopplas in med Beckgruppen i spetsen.

Se Beck på TV4 Play.

1:19
Spela
Persbrandts tack till fansen

Persbrandts tack till fansen

På nyårsdagen hade Beckfilmen Gunvald premiär. Där gör Mikael Persbrandt rollen som den hetlevrad Gunvald Larsson för sista gången. Så här tackar Persbrandt fansen för de nitton år vi fått följa karaktären.

På nyårsdagen hade Beckfilmen Gunvald premiär. Där gör Mikael Persbrandt rollen som den hetlevrad Gunvald Larsson för sista gången. Så här tackar Persbrandt fansen för de nitton år vi fått följa karaktären.

Jonas Karlsson är polischef. En mycket särskild sådan.
Visa bildspel

Stjärnspäckad cast i Beck

Beck kryllar av folkkära skådespelare. Se vilka här!

Beck kryllar av folkkära skådespelare. Se vilka här!

Bläddra i bildspelet ovan för att kolla in den fantastiska rollistan i årets Beck-filmer!

Visa bildspel

De bästa citaten ur Beck

Minns du dessa starka ögonblick?

8 saker du måste veta om Beck

Martin Beck är tillbaka i TV4. Vi bjuder på lite fakta om Sveriges kanske populäraste poliskommissarie.

Martin Beck är tillbaka i TV4. Vi bjuder på lite fakta om Sveriges kanske populäraste poliskommissarie.

  • Den första Beck-filmen spelades in redan 1996 och i dagsläget finns det 26 filmer. Med de åtta nya inräknat kommer Beck med sina 34 filmer bli den största filmserien i svensk filmhistoria.

  • Martin Beck, Gunvald Larsson och de andra karaktärerna i Beck-filmerna kommer ursprungligen från en bokserie om tio kriminalromaner skrivna av författarparet Maj Sjöwall och Per Wahlöö. De tio romanerna utkom åren 1965-1975.

  • Romanerna om Martin Beck har översatts till 34 språk. 

  • De "nya" Beck-filmerna med Peter Haber och Mikael Persbrandt har originalmanus och baseras inte på romanerna. 

  • Manus är denna gång skrivna av Mårten Klingberg (Offside), Mikael Syrén (Kvarteret Skatan), Antonia Pyk (Cornelis) och Daniel Karlsson (Hallonbåtsflyktingen). Mårten Klingberg kommer också att regissera de två första filmerna.
  • Hittills har sju olika skådespelare gjort rollen som Martin Beck. Överlägset mest produktiv är Peter Haber som hittills har gjort 30 Beck-filmer. På andra plats kommer Gösta Ekman, som spelade Beck i sex filmer åren 1993-94. Även Carl-Gustaf Lindstedt och Keve Hjelm har gjort en Beckfilm var: år 1976 respektive 1967. 

  • Även tre utländska Beck-filmer har gjorts; amerikanska The Laughing Policeman från 1973, den svensk-tysk-ungerska samproduktionen Der Mann der sich in Luft auflöste ("Mannen som gick upp i rök") år 1980, och den holländsk-belgiska De gesloten kamer ("Det slutna rummet") år 1993.

  • Med de åtta nya filmerna kommer Beck-serien ha haft över 800 inspelningsdagar och blir med 34 filmer den största serien filmer i svensk historia.

Så mycket älskar Sverige sin Beck

Sverige har Beck-feber - och här är bevisen!

Sverige har Beck-feber - och här är bevisen!

•  Nära 9 av 10 svenskar (88,8 procent) har sett minst en Beck-film, sedan 1999.

•  Totalt har Beck visats 109 gånger sedan 1999.

•  I snitt har varje Beck-film haft 1,1 miljoner tittare.

•  Totalt har TV4 sänt 11 450 minuter Beck-film, vilket motsvarar 191 timmar eller 8 dygn.

•  Vissa av filmerna har repriserat hela 6 gånger.

•  Högst titt hade Beck-filmen "Beck - Pojken i glaskulan" från 2003, med 2,28 miljoner tittare.

•  "Beck - Pojken i glaskulan" är den film på TV4 som haft högst titt totalt sett (alltså i jämförelse med alla filmer som gått på TV4 sedan 1999).

•  Serien med Beck-filmer har sålt cirka 4 miljoner dvd:er, över 110 miljoner tittare har genom åren sett filmerna på TV4, och 1,2 miljoner besökare totalt har sett dem på bio.

Visa fler