Vad fick dig att ställa upp i programmet?

- Ingen aning. Ett hjärnsläpp.
- Jag har varit bestämd genom hela karriären med att tacka nej till hemma hos-reportage, för jag gillar inte tänket. Allt snokande i garderober och i badrumsskåp. Artister och skådespelare ska alltid skryta om att ”så här har vi det”, jag tycker att det är fånigt. Men jag kände Carina lite sedan innan, och hon skickade över exempel på program och vi tog ett möte. Då kände jag att om man någonsin ska ställa upp på ett sådant här format, så ska det vara just med Carina. Med henne visste jag att det skulle bli mer personporträtt än snokarprogram.

Var du nervös för att hon ändå skulle snoka fram lite hemligheter?

- Jag höll henne under uppsikt. Och låste in henne när hon sov!
- Men när vi skulle käka middag och Carina föreslog att vi skulle dricka vin, och sedan bara satt och smuttade själv så blev jag lite fundersam. Sedan fick man ju reda på att hon var gravid.

Vad är det bästa med Carina?

- Hon är otrolig på att få en avslappnad. Sedan beror det väl på vad man är för slags intervjuoffer. I just Berg flyttar in handlar ju inte bara om musiken, utan även om mig som person vilket gör att jag naturligt får taggarna utåt. Men hon är en jävel på att få en att bli lugn, en riktig kommunpolitiker. Hon kan fan snacka ned en lyktstolpe om hon vill.

Vad var det roligaste ni gjorde när hon bodde hos dig?

- Av alla årets 365 dagar att komma på så kunde hon ju inte ha haft värre otur, ha ha! Det var ju fint väder och så, men det hade precis varit en fruktansvärd köldknäpp. Vi hade planerat att åka och fiska, men båten hade bottenfrusit. Mopeden funkade inte heller för att oljan hade fryst. Riktig kaos var det. Men bra tv.

Får vi reda på något nytt och spännande om dig?

- Jo, det tror jag. Det mesta är nog nytt i och med att jag inte vanligtvis ställer upp på sådant här. Det är ett intressant programformat, men samtidigt är det ju väldigt svårt att trycka ihop ens liv på 30 minuter.

Hur tror du Carina skulle beskriva dig?

- Hon visar mig som en annan person än man är van att se, lite farbror Melker-aktig så där. Det kanske stämmer på ett sätt. Ni får se mig sådan jag är. Vem vet, efter det här kanske biljettförsäljningen bara rasar?

Hur tror du att du är att bo med?

- Förmodligen helt okej i och med att hon valde att stanna kvar. Det fungerade bra att ha henne där tillsammans med mig och Pernilla , hon var en bra gäst. Hon är välkommen tillbaka, i alla fall över någon helg. En vecka hade varit lite för mycket... (skratt)

Om du själv fick flytta hem till vem som helst, vem skulle det vara?

- Oj. Någon gammal idol kanske, men det låter så tråkigt…Säger jag som varit med i Berg flyttar in! Det vore grymt att dra ihop ett gäng polare och fira midsommar på Graceland. Lite smygbo där över helgen. Visst hade det varit ballt om Elvis var där, men vi hade haft roligt ändå.