Hur skulle du själv reagera om det kom hem en Carina Berg och ville flytta in hos dig?
- Då skulle jag bli väldigt glad, för det skulle betyda att det fanns två av mig. Då skulle en av dem få jobba med tvätt och städning och allt sånt, och den andra skulle kunna ta ett långt bad.

Är det någon av kändisarna som har överraskat dig, som inte var riktigt som du trodde?
- Nästan alla gör det. De kanske inte är den totala motsatsen mot vad jag trodde, men annorlunda. Christer Sjögren till exempel, jag visste att han var en hyvens kille men han är så otroligt snäll. En väldigt fin person med ett stort hjärta, han skulle nog gråta om han råkade döda en snigel när han klippte gräset.

Är det någon av kändisarna som du har blivit personlig vän med efter programmet?
- Det är många som jag skulle vilja vara kompis med, som jag verkligen gillar. Jag skulle krama flera av dem länge om jag träffade dem på stan, men det är ingen av dem som jag umgås och äter middag med. Men de är alltid välkomna hemma hos mig eftersom jag var välkommen hos dem.

Om du inte redan bodde tillsammans med Kristian Luuk, skulle han kunna vara en av kändisarna du flyttade in hos?

- Ja, det tror jag. Då hade vi dessutom blivit ihop, han är ju så fräsig.

Hur pass intresserad är du själv av kändisar i allmänhet?
- Jag har insett att jag är väldigt intresserad av två olika saker hos kändisar – hur de har det hemma och vad de har på sig i sitt privatliv. Men vem som har skilt sig och vem som har legat med vem skiter jag i.

I första programmet bor du hemma hos Gunde Svan, hur var det att hänga med honom?
- Det var skitroligt, han är lika effektiv som han är snäll, och det vill säga mycket. Han är härlig och väldigt uppmuntrande. Han fick mig att simma Vansbrosimmet och jag trodde han skulle försvinna iväg tävlingsinriktad som han är, men han simmade med mig hela tiden och peppade mig.

Du säger i programmet att ”alla borde ha en egen Gunde”, kan du utveckla det?
- Alla borde ha nån som peppar en. När man känner att man tvivlar på sig själv skulle Gunde vara där och säga att man fixar det.

Vilka är dina drömkändisar att flytta in hos?
- Internationellt skulle jag säga Sarah Silverman och Eddie Izzard, för att de är världens roligaste människor. Här i Sverige skulle jag säga kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine eller drottning Silvia. Vem som helst av dem går bra, jag har inte så höga krav.

Är det någon fråga du önskar att någon hade ställt till dig som jag kan avsluta med?
- Ja, absolut! Du skulle fråga hur det känns att konceptet Berg flyttar in har sålts till både Finland och Norge. Mitt svar skulle vara att jag är så jäkla nöjd med det, jag känner mig som en business woman. Och eftersom jag äger en del av konceptet så tjänar jag en liten korvslant också, haha.

Första avsnittet för säsongen av Berg flyttar in sänds i TV4 i kväll onsdag klockan 21:00.