BH90210

Premiär 8 augusti

Senaste från BH90210

Det visste du inte om Beverly Hills-gänget

Beverly Hills, 90210 sändes i tio säsonger mellan 1990 och 2000 och är den längsta serien som Aaron Spelling producerat. 19 år senare är nu stjärnorna tillbaka...

Beverly Hills, 90210 sändes i tio säsonger mellan 1990 och 2000 och är den längsta serien som Aaron Spelling producerat. 19 år senare är nu stjärnorna tillbaka i en miniserie där de spelar sig själva. Visste du detta om 90210-gänget?

Tori Spelling, som spelade Donna Martin, är dotter till seriens producent Aaron Spelling. Hon sökte rollen under ett annat namn för att få en rättvis bedömning men har i efterhand erkänt att hennes pappa säkert hade ett finger med i spelet.

Säsong två var den mest sedda säsongen med i genomsnitt 19 miljoner tittare per avsnitt. Det mest sedda avsnittet hade 23 miljoner tittare.

29-åriga Gabrielle Carteris ljög om sin ålder när hon sökte rollen som tonåriga Andrea Zuckerman, även vid kontraktskrivandet.

Jennie Garth (som spelade Kelly Taylor) har berättat att hon och Shannen Doherty (Brenda Walsh) bråkade konstant till en början men att de senare hittade ett sätt att jobba tillsammans.

Tori Spelling tog en paus från college för att spela in första säsongen, med planen att fortsätta studierna efter inspelningen. Efter 10 års inspelningar stod hon fortfarande utan färdig utbildning.

Karaktären Dylan McKay, spelad av Luke Perry, skulle till en början bara medverka i sex avsnitt, men efter publikens positiva respons blev han en av huvudkaraktärerna. Luke Perry avled efter en stroke i mars 2019. Han blev 52 år gammal.

När Shannen Doherty lämnade serien 1994 blev Drew Barrymore erbjuden att ta hennes plats, men tackade nej eftersom hon ville satsa på sin filmkarriär. Istället var det Tiffani Thiessen som fick rollen som Shannens listiga efterträdare Valerie Malone. Tiffani innebar ett stort lyft för tittarsiffrorna.

Brenda och Brandons pappa Jim Walsh (spelad av James Hays Eckhouse) utsågs 2004 till en av de 50 bästa papporna genom tiderna av tidningen ”TV Guide”.

Se BH90210 på C More här >>

Källor: ABC News, IMDB Trivia.

Nya Beverly Hills får svensk premiär på C More i augusti

Nitton år efter att succéserien Beverly Hills 90210 sista avsnitt sändes är den äntligen tillbaka. Andrea, Brandon, Brenda, David, Donna, Kelly och Steve...

Nitton år efter att succéserien Beverly Hills 90210 sista avsnitt sändes är den äntligen tillbaka. Andrea, Brandon, Brenda, David, Donna, Kelly och Steve följdes av miljoner TV-tittare världen över i nära tio år. Nu återvänder skådespelarna till TV i en miniserie på sex avsnitt och de spelar denna gång sig själva, i en handling inspirerad av deras egna liv och relationer. Serien visas exklusivt på C More och finns att streama dagen efter premiärdatum i USA, den 8 augusti.

- Beverly Hills 90210 blev en megasuccé över hela världen och sågs av miljoner människor så självklart finns en nyfikenhet att få se gänget igen, nästan trettio år senare. Vi är glada att kunna erbjuda våra användare denna seriepärla. Det blir en nostalgisk resa att följa på C More säger Karin Lindström, tf inköpschef TV4 och C More.

TV-klassikern Beverly Hills 90210 sändes för första gången i Sverige 1991, på TV4, och den tionde och sista säsongen sändes 2000. Serien var en oöverträffad framgång på Fox och samlade upp till 23 miljoner tittare till det mest sedda avsnittet. Säsong två var den mest sedda säsongen med i genomsnitt 19 miljoner tittare per avsnitt. Nu återvänder skådespelarna från den världsberömda serien i en remake av originalserien. I nya BH90210 återses Gabrielle Carteris (Andrea), Shannen Doherty (Brenda), Jennie Garth (Kelly), Brian Austin Green (David), Jason Priestley (Brandon), Tori Spelling (Donna), Ian Ziering (Steve) nitton år senare. De sju tidigare ungdomsidolerna spelar förhöjda versioner av sig själva i det nya dramat som är inspirerat av deras verkliga liv och relationer med varandra. Efter att ha gått sina separata vägar sedan den ursprungliga serien avslutades återförenas de när en av dem föreslår att det är dags för en nystart av Beverly Hills, 90210. Vad kommer hända när vänner och ovänner försöker ta vid där de slutade?

BH90210 sänds i sex delar, 60 minuter vardera som släpps med ett nytt avsnitt per vecka. Streama första avsnittet på C More den 8 augusti. 

Den nya serien är producerad av Chris Alberghini, Mike Chessler, Paul Sciarrotta, Gabrielle Carteris, Shannen Doherty, Jennie Garth, Brian Austin Green, Jason Priestley, Tori Spelling och Ian Ziering för CBS Studios och FOX Entertainment. CBS Studios distribuerar serien internationellt.

Siffrorna gäller USA och kommer från Nielsen NTI.

Se BH90210 på C More här >>

1:00
Spela
Trailer från C More: BH90210

Trailer från C More: BH90210

Gänget bakom älskade 90-talspärlan Beverly Hills 90210 återförenas i en ny serie i sex delar, där verklighet blandas med fiktion. Vad har hänt sedan de gick skilda vägar för 19 år sedan? Premiär på C More 8 augusti!

Gänget bakom älskade 90-talspärlan Beverly Hills 90210 återförenas i en ny serie i sex delar, där verklighet blandas med fiktion. Vad har hänt sedan de gick skilda vägar för 19 år sedan? Premiär på C More 8 augusti!