Tori Spelling, som spelade Donna Martin, är dotter till seriens producent Aaron Spelling. Hon sökte rollen under ett annat namn för att få en rättvis bedömning men har i efterhand erkänt att hennes pappa säkert hade ett finger med i spelet.

Säsong två var den mest sedda säsongen med i genomsnitt 19 miljoner tittare per avsnitt. Det mest sedda avsnittet hade 23 miljoner tittare.

29-åriga Gabrielle Carteris ljög om sin ålder när hon sökte rollen som tonåriga Andrea Zuckerman, även vid kontraktskrivandet.

Jennie Garth (som spelade Kelly Taylor) har berättat att hon och Shannen Doherty (Brenda Walsh) bråkade konstant till en början men att de senare hittade ett sätt att jobba tillsammans.

Tori Spelling tog en paus från college för att spela in första säsongen, med planen att fortsätta studierna efter inspelningen. Efter 10 års inspelningar stod hon fortfarande utan färdig utbildning.

Karaktären Dylan McKay, spelad av Luke Perry, skulle till en början bara medverka i sex avsnitt, men efter publikens positiva respons blev han en av huvudkaraktärerna. Luke Perry avled efter en stroke i mars 2019. Han blev 52 år gammal.

När Shannen Doherty lämnade serien 1994 blev Drew Barrymore erbjuden att ta hennes plats, men tackade nej eftersom hon ville satsa på sin filmkarriär. Istället var det Tiffani Thiessen som fick rollen som Shannens listiga efterträdare Valerie Malone. Tiffani innebar ett stort lyft för tittarsiffrorna.

Brenda och Brandons pappa Jim Walsh (spelad av James Hays Eckhouse) utsågs 2004 till en av de 50 bästa papporna genom tiderna av tidningen ”TV Guide”.

Se BH90210 på C More här >>

Källor: ABC News, IMDB Trivia.