Tekniken har nu hunnit ikapp och ger förutsättningar att på riktigt göra en interaktiv realityserie där tittarna kan följa och interagera med programmet i tv, dator, mobiler och plattor. Tittarna kommer inte bara bestämma vem som måste lämna varje vecka, utan är även delaktiga i många uppdrag och vardagliga ting som deltagarna ska utföra i huset.

Bygget av det nya Big Brother-huset är redan i full gång och kommer att vara placerat i Stockholm. Det blir ett modernt, färgglatt hus med alla förutsättningar för att deltagarna ska trivas, men såklart, fullspäckat med kameror. Närmare 50 kameror och 90 mikrofoner kommer följa allt som händer i huset. Från och med i dag går det också att söka till Big Brother.

– Castingen ser lite annorlunda ut än tidigare säsonger av Big Brother. Det vi söker nu är ett tvärsnitt av Sverige som det ser ut idag, medvetna personer som har koll på sin omvärld, är verbala, har humor och det lilla extra. Annorlunda är bra, säger Joel Bendrik, exekutiv producent på TV4.

Big Brother startar under våren 2020 och kommer att visas live dygnet runt på TV4 Play och C More. Varje vardag visas en sammanfattning av dygnet, och under helgen en veckofinal, på Sjuan.

För mer information om hur man söker till Big Brother 2020.