Under tisdagsförmiddagen tävlade Big Brother-deltagarna i dueller. Priset i tävlingen var extra poäng i veckans nominering. Dessutom var det den här tävlingen som avgjorde hur veckan kommer att se ut för deltagarna. De som förlorade duellerna blev barn och kommer att ha en jobbigare vecka. De som vann blev husets vuxna. 

Duell
I duellerna tävlade Sami och Martin mot varanda i att snabbast äta världens starkaste korv och Sami var den som först åt upp hela.

Jasmine och Mergim tävlade i att fästa så många klädnypor i ansiktet de kunde på två minuter och där gick Mergim vinnande ur duellen.

Amilia och Frida duellerade i att vispa grädde hårt nog för att kunna vända skålen upp och ned och den som lyckades bäst var Amilia.

Julia och Lennie utmanades i ett klurigt fyra bitars-pussel och Julia var den som snabbast löste pusslet.

Semifinal
I semifinalerna stod Sami och Mergim mot varandra och duellerade i en minnestävling där det gällde att memorera så många ord som möjligt.

Amilia och Julia tävlade mot varandra i att sortera godisar färgvis genom att suga upp de med ett sugrör och placera dem i varsin skål.

Final
En spännande final mellan semifinalvinnarna Sami och Julia väntade. På utegården fanns delar till en möbel och finalisternas uppgift var att skruva ihop en pall så snabbt som möjligt.

Snabbast var Sami som blev den slutliga vinnaren i förmiddagens tävlingsdueller. Sami har därmed extra poäng att dela ut vid veckans nominering på torsdag.

Här är de vuxna och barnen
Vuxna: Sami JakobssonMergim FekaJulia Löfgren och Amilia Stapelfeldt
Barn: Martin ForstenJasmine ArmstrongLennie Hansson och Frida Skoglund. 

Huset har delats av och barnen har flyttat in i barnrummet. Under veckan kommer de att ha chansen att bli vuxen. 

Följ Big Brother live 24/7 på C More.