Deltagarna som har bestämt sig för att göra sitt livs viktigaste resa i Biggest loser VIP, där Sverige är första landet i världen som gör detta format, är sångerskan Anna Toledano Book med hits såsom ABC, stjärnstylisten Jonas Hallberg som också varit programledare för det hyllade programmet Camping Queens, artisten och modellen Camilla Henemark som tidigare var medlem i Army of Lovers, TV-profilen Morgan Karlsson från tv-serien Ullared, ledarskapskonsulten Runar Sögaard, TV-profilen Jan ”Blondie” Hammarlöf känd från Farmen och sångerskan Loulou Lamotte känd från Idol. 

- Äntligen närmar sig premiären av Biggest Loser VIP och jag kan lova att det kommer att bli något alldeles extra. Så generöst som alla våra deltagare delat med sig av sina historier och det mod och den kämparglöd de visat är otroligt! Det är skratt, tårar, konflikter och häpnadsväckande förvandlingar – ett program med extra allt helt enkelt och jag kan lova att ingen kommer att bli besviken, säger Lotta Andersson, exektuiv producent. 

Deltagarna tränas av den erfarne tränaren Mikael Hollsten som har coachat tidigare Biggest loser-deltagare i fyra säsonger. Programledare är Anna Brolin som kommer stötta deltagarna i med och motgångar. Programmet har premiär i början av September i Sjuan och kommer sändas i 11 avsnitt.