Vad kan tittarna förvänta sig denna säsong? Hur sätter du din prägel på programmet?

-En nydanande säsong med ett djup och en äkta inblick i livshistorien bakom individerna. Tittarna kan förvänta sig förvandlingar som många inte trodde var möjliga. Gråt, skratt, konflikter. Allt vad Biggest Loser står för och lite till.

-Jag är en kvinna med en stark personlighet och äkthet som jag inte är rädd för att visa upp. Jag är och ger av mig själv i varje ögonblick. Min roll i Biggest Loser är att bygga upp och stärka deltagarna långsiktigt, på insidan likväl som utsidan. Det finns inga genvägar som går under begreppen sundhet och hållbarhet, deltagarnas liv och hälsa är inte att leka med.

-Livet för varje deltagare fortsätter efter programmet och det krävs att jag ingjuter en stark grund, kunskap och vilja hos varje deltagare. Det är inte mig och min vinning det handlar om, utan deltagarna och resten av deras liv.

Hur gör du för att motivera dina deltagare?

-Man måste nå individen och många fall riva ned en mur och ett motstånd genom en förståelse till varför viktproblemet uppstått, i många fall smärtsamma orsaker. Första steget till att motivera förändring kommer genom tillit och en genuin närvaro från min sida.

Hur har du förberett dig för årets säsong?

-Precis som jag alltid gör inför alla mina uppdrag. Med ödmjukhet inför det man kan lära sig och ge allt i alla lägen.

-Jag har tränat i stort sett i hela mitt liv och väldigt tidigt började jag med bollsporter och främst då fotboll som jag spelade i många år. Parallellt med detta så gick jag min första utbildning och då var jag 16 år. Där började min resa att leda andra i träning och jag har tränat allt ifrån elitidrottare till rehabilitering.

-Under min karriär har jag främst byggt upp och drivit hälso- och fitness anläggningar samt utvecklat träningskoncept och utbildat tränare. Dock har jag givetvis hoppat ur kostymen och alltid haft kvar en fot som tränare själv. Idag driver jag eget och är bl.a. konsult på Sturebadet i Stockholm. I grunden har jag kompetens som grupptränare, personlig tränare, massageterapeut och hälsocoach och senare även inom idrottspsykologi och mindfulness.

-Målet med min träning är att vara funktionell och stark både på insidan och utsidan. Att alltid göra det fullt ut, det finns inga genvägar utan hårt och smart arbete ligger bakom. Jag tränar med hjärta, hjärna och passion.

Fem korta

Träna på gym eller ute?

Ute, inne, gym eller vad som helst spelar ingen roll, allt är en träningsarena för mig.

Träna med fria vikter eller med kroppen?

Både och, jag gillar variation i min träning

Vasaloppet eller Stockholm marathon?

Då får det bli maraton, jag är mindre förtjust i kyla.

Träna ensam eller i grupp?

Gruppträning är en del av mitt jobb och det är härligt men träning för mitt egna resultat säger jag ensam.

Gröt eller fil och müsli?

Inget av det för mig men skulle det vara de enda alternativen så säger jag gröt.