Vad var det första du tänkte när du blev tillfrågad?
- Äntligen fick jag frågan! Det stod i tidningen att jag tackat ja innan jag ens blivit erbjuden jobbet. Jag är verkligen jätteglad. Det känns väldigt kul att vara första tjej.

Vad har du för förhållande till Bingolotto?
- Jag spelar inte regelbundet själv eftersom jag alltid jobbat på lördagskvällar, men man har ju alltid suttit uppe med ungarna på uppesittarkvällarna och så. Dessutom har jag ju uppträtt där många gånger, varit bisittare och till och med hoppat in som programledare.

Har du vunnit något?
- Ja, en gång! På en uppesittarkväll vann jag hundra kronor och blev så glad att bena flög upp över soffbordet. Då blev pappa arg, han tyckte inte att det passade sig med flickor som har benen i vädret. Men det var verkligen hur kul som helst att vinna!

Vad kan tittarna vänta sig av Bingolotto med dig vid rodret?
- Det kommer att bli en del förändringar. Vi är precis i startgroparna nu och håller på att diskutera upplägget. Det ska vara mycket kvar av det gamla, men också in med en hel del nytt. Exakt vad vet jag inte.

Kommer du använda din erfarenhet som artist i programmet?
- Några rena solistframträdanden blir det knappast, men det är klart jag vill använda mig mycket av musik i programmet. Kanske mer spontanmusik? Jag vet ingenting ännu!

Vilken av de tidigare programledarna är din favorit?
- Det kan jag inte svara på, det är ju kompisar till mig allihop! Rickard och jag har jobbat ihop, Loket och jag har varit på turné tillsammans och Lasse Kronér har jag sjungit med. Det är bara Gunde jag inte gjort någonting med, jag är ju så dålig på att åka skidor.

Till sist - blir du kvar lika länge som Loket?
- Absolut – om det blir lyckat så! Jag säger som alltid: Jag sjunger så länge folk vill höra på. Det är viktigt för föreningslivet att programmet fortsätter.

Den nya säsongen av Bingolotto startar söndagen den 31 augusti i TV4 Plus.