Det här är våra bönder:

Magnus Bolander är 59 år och bor i Atlingbo utanför Romakloster på Gotland. Han föder upp grisar och odlar potatis som huvudsyssla, men han har också en skock får.

Jenny Mauritzsson är 38 år och bor i Dösjebro i Skåne. Hon föder upp och tränar travhästar som hon också tävlar med.

Nils-Olof Olsson är 35 år och bor i Norra Lien utanför Koppom i Värmland. Han bedriver skogsbruk och föder upp köttdjur på familjens gård, men jobbar även på ett sågverk.

Anders Andersson är 41 år och bor utanför Högsäter i Dalsland. Anders har tre gårdar där den första är familjegården vid Uddevalla, den andra bor han på och den tredje bor hans äldsta dotter på. På sin Kravmärkta gård föder han upp ekologiska köttdjur men han har även åkermark och skog.

Marléne Ljungdahl är 27 år och bor i Välje utanför Hallen i Värmland. Gården har funnits i familjens ägo sedan 1905 och hon arrenderar den av sin far. Hon är getbonde med över 70 djur och säljer mjölken till olika mejerier som tillverkar ost.

Niklas Lorenz är 45 år och bor på Åsby gård i Hallstahammar i Västmanland. Åsby består egentligen av sex stycken gårdar som har spannmål, vall, beten, skog och köttproduktion med cirka 350 djur.

Pär Eriksson är 27 år och bor på Ågårdarna i Åhn i Jämtland. Han är mjölkbonde på familjegården som funnits i släkten sedan 1918. Dessutom bedriver han skogsbruk, spannmålsodling och vall för eget bruk.

Mikael Carlsson är 52 år och bor i Boxholm utanför Mjölby i Östergötland. Han är köttbonde på gården som han växt upp på och ärvt av sina föräldrar. På gården finns det även höns och inhyrda hästar.