– Det känns otroligt kul! Det känns förstås som att det är lite vår förtjänst – vi killar som var med, "böggänget" – att programmet fick priset. Folk tyckte att det var roligt att kolla på oss, att vi gjorde något bra. Och det är ju alltid jätteroligt att vinna pris.

Varför blev det Bonde söker fru som fick priset tror du?

– Det är jättesvårt att svara på. Men det är väl ett roligt program att följa. Det är glad-tv, riktig feel good. Det fanns mycket humor i det vi gjorde, utan att det för den sakens skull blev skandaler. Det var härlig vardags-tv.

Kändes det som att ni bögar var det udda inslaget i programmet?

– Man kan ju aldrig komma runt det, särskilt i ett sådant program som Bonde söker fru, som är så helylle. Det är på landet, det är traditionellt, och så kommer det in ett gäng killar som dejtar. Det är klart att vi var de annorlunda. Samtidigt är det nog därför det blev så uppskattat.

Vad har du fått för reaktioner på din medverkan?

– Jag var i Göteborg förra helgen när det kom fram en riktig a-lagare på gatan och sa på extremt bred göteborska att ”Det är ju du från Bonde söker fru. Jag och mina polare, vi är ju inte som du, men vi bara älskar dig!”. Det värmer väldigt att det kan komma fram någon helt okänd på det sättet berätta att han gillar det vi gjorde.

– Bögarna som röstade uppskattade att vi som var med är helt vanliga grabbar, som gillar vanliga saker och lever vanliga liv. Inte den där typiska frisörfjollan.

– Jag har fått reaktioner från alla möjliga håll och samtliga har varit positiva. Extra starkt har det varit när personer har hört av sig och berättat hur deras relationer till familjen har blivit bättre efter programmet. Särskilt en kille som kontaktade mig på nätet och berättade att han planerade att komma ut för familj och vänner. Vi hade kontakt under en period och när han väl tog steget gick det jättebra. Det kändes väldigt starkt att vara hans stöd och support under den här processen.

Under första säsongen var det bara manliga heterobönder, sedan en kvinnlig bonde och nu var du med som den första homosexuella bonden. Vad blir nästa grej?

– Haha, det skulle väl vara med flator i så fall. Men det känns väldigt tråkigt om man ska se det på det sättet, för det handlar bara om kärlek.

– Jag kan i och för sig förstå att det finns ett intresse för det könsneutrala, men är sorgligt om man tar med personer i programmet bara av den anledningen. Om det är killar, tjejer, bögar, flator, transor eller vad som helst ska inte spela någon roll när det är kärlek det handlar om. Däremot måste de som är med i programmet vara personer som har det där extra, så att det blir bra tv.

Till sist – det alla undrar över: Har du hittat kärleken?

– Jajamen, det har jag! Men jag vill inte säga något mer om det. Vad jag kan säga är att jag är jäkligt kär.

Beror det på att du har varit en offentlig person under hösten?

– Jag vill inte att det ska bli någon mediecirkus av det här. Jag måste skydda den stackars pojken! Nu drar jag mig tillbaka, haha.