Efter resan fortsatte du och Maria dejta, men sedan tog ni ett break, vad hände?
- Jag kände att mina känslor till Maria inte utvecklades på det sätt som jag önskade och ville få ut av en relation. Vi fungerade jättebra ihop och hade väldigt roligt tillsammans, men själva kärleken haltade efter. Efter cirka två månader kände jag att det nog aldrig skulle funka med oss som ett kärlekspar. Maria höll med om det. Hon hade också haft sina upp och nedgångar och känt tveksamhet.

Vad är era största olikheter?
- Vi har en massa olikheter. Det är svårt att sätta ord på det för att ge en rättvis bild, men vi hade olikheter i allt från vanor, musiksmak, intressen, sätt att se på världen och så vidare. Det låter löjligt när jag försöker förklara och mycket är världsligt om man är kär, men problemet satt ju just där. Maria hade egentligen inte intresse för djur och gårdsskötsel och mitt liv är väldigt oglamoröst med 10-15 timmar arbete på gården. Men den största stötestenen låg nog i att den djupa kärleken saknades.

Och likheter?
- Självklart har vi massa saker som band ihop oss också. Humorn, glädjen, att vi kunde prata om allt och kom varandra in på livet på kort tid och under ändå så annorlunda omständigheter.

Hur länge var det slut?
- Det var slut mellan oss under en kort period bara. Typ 1,5 vecka. Jag kände mig väl förankrad med mitt beslut och även Maria kände att det var det rätta, även om det aldrig är roligt att bryta upp. Vi var båda på det klara med att hon skulle komma hit för "Så gick det sen"-inspelningen enbart som en vän. Men då hände det något. Jag hade inte en aning om att jag skulle känna pirr i magen när hon plötsligt stod på stallplan. Vi pratade och kom överens om att testa igen. Allt var inte utrett med känslorna. Så när Linda kom hade vi ett väldigt överraskande besked om oss.

Hur ser ert förhållande ut i dag?
- Det visade sig ganska snabbt att vi låtit oss luras av uppståndelsen när kamerorna åter var släckta. Vi träffades bara några dagar innan Maria tog upp att det här inte var det vi önskade och sökte. Nu är det slut på riktigt. No hard feelings, som man säger. Inte från min sida i alla fall. Vi har inte pratat med varandra på några veckor. Maria är en jättefin tjej som jag önskar all lycka, men hon och jag var inte menade för varandra.

Så du är singel?
- Programmet har dock gett mig kärleken ändå. För att göra en lång historia kort så fick jag ett återbud på måndagen på Sundbyholm. Min förhandstippade favorit var sjuk i lunginflammation. Hon skickade ett ursäktande sms, varpå jag svarade " är det meningen, så ses vi ändå". I en av mina ridgrupper går ett barn vars mamma är bästa vän med Cosma. På den vägen blev det och vi sågs första gången kvällen innan Pelles och Louises bröllop. Vi vandrade hand i hand genom Göteborgs nattomma gator och det var så romantiskt.

- Jag berättade det för Pär-Ola som bjöd in henne med mig till bröllopsfesten. Jag har aldrig trott på kärlek vid första ögonkastet. Inte förrän nu. Jag hoppas att Cosma är kvinnan i mitt liv. Det känns så. Vi har den glöd som jag så länge sökt efter. Tänk att hon fanns bara för mig, jag är så lycklig.