Namn: Thilde Höök
Ålder: 26 (född 20:e september 1982)
Bor: I Månkarbo som ligger 4 mil norr om Uppsala

Berätta lite om din bakgrund!

Jag har alltid varit en djurintresserad tjej och började likt många andra tjejer rida strax efter jag lärt mig gå. Hästintresset tog mig redan som 14 åring till Island där jag sommarjobbade på en gård och det blev senare tre år till där innan jag flyttade hem till Sverige igen. Började med företaget och arrenderade en del mark men blev så småningom sugen på egen gård och några veckor senare var jag ägare till min gård Hökebo. Tiden går fort när man har kul och det är redan sex år sedan. Det är alltså inte en gård som gått i arv då jag är den enda i min familj som är bonde. Hade jag inte blivit bonde tror jag att jag skulle ha jobbat inom psykiatrin eller varit språklärare.

Typ av bonde?

Hästbonde (har även hundar, stallkatter och några höns).

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Det finns ingen vanlig dag och det är det jag gillar med mitt jobb. Det är väldigt varierat och ofta kan jag styra mycket över hur dagen ska bli. Hästarna ska förstås skötas och fodras, hagarna hållas efter och så håller jag läger och kurser emellanåt. Dessutom pratar jag mycket i telefon och svarar på mejl. Vill jag vara ledig så jobbar jag undan lite dagen innan eller tar igen det när jag är tillbaka. Är oftast väldigt flexibel så ringer någon och bjuder på middag eller bjuder med på utflykt så brukar jag vara snabb att nappa.

Fritidsintressen?

För det mesta så väljer jag att hänga med familj och vänner när jag är ledig men jag tycker också om att dansa swing, baka, åka på utflykt, laga mat, lyssna på p1 och p3 dokumentär i min ipod och kolla på film.

Beskriv dig själv med tre ord?

Driven, omtänksam och lyhörd

Drömman?

Har inte träffat honom ännu så jag vet inte riktigt vem han är. Han är nog en ganska kreativ person som är social och öppen. Bor man på landet är det förstås bra om man inte har tummen mitt i handen. Rent utseendemässigt finns inget ideal men det är definitivt ett + att ha snygga jeans och juste hållning.

Vad får man om man skriver till dig?

En tjej som oftast vaknar på bra humör och försöker se livet från den ljusa sidan. Jag mår bra om min omgivning mår bra så av rent själviska skäl försöker jag att finnas där för de jag bryr mig om. För mig är familjen det viktigaste som finns! Sen gillar jag att laga mat ihop, följa med på picknick närsomhelst och närhet.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga hos en partner?

Social, öppen, ödmjuk och omtänksam förstås. Tycker det är underbart med människor som är opretentiösa och vågar bjuda på sig själv. Sen får man gärna vara någon som inte bara funderar på vad man kan göra utan även gör. Söker inte efter en hästkille, hästprat får jag så mycket av i jobbet ändå, men det vore bra om man inte har något emot hundar.

Hur tycker du första daten ska vara?

Lite lagom spontan och gärna att man hittar på något. För mig är det rena skräckscenariot att sitta mitt emot varandra och äta på en fin restaurang om man inte känner varandra. Hellre lite enkelt med en ta-med-kaffe vid vattnet till exempel.

Om du bjuder på middag, vad kan man förvänta sig för mat?

Beror lite på säsong och vad jag fått för inspiration på senaste tiden. Just idag skulle jag bjuda på lax, hemgjort mos och ångkokt broccoli.

Bästa dateminnet?

Hoppas att det bästa kommer skapas i sommar förstås, men en picknick på en fin plats är aldrig fel!

Vad är viktigt i ett förhållande?

– Att man kan snacka om det mesta
– Att man trivs med sig själv i den andres sällskap
– Att det finns lite lagom utmaning från båda håll
– Att även vardagen rymmer spontanitet och en del överraskningar
– Att båda vet att det blir vad man gör det till och med den vetskapen ser man till att det helt enkelt blir jäkligt bra!

Har du någon dold talang?

Att göra härliga blandskivor och så bakar jag väldigt goda bullar.

Har du någon last?

Självklart har jag massor. För att nämna ett par så kan jag till exempel inte gå in i en bokhandel utan att komma ut med minst en skrivbok. Sen är jag tidsoptimist vilket verkar vara ett släktdrag som är svårt att träna bort.

Favoritfilm?

Är faktiskt lite av en allätare och tycker att film för det mesta är supermysigt i rätt sällskap.

Favoritmusik?

Kan inte välja bara en artist. Lyssnar på så mycket olika men några av favoriterna just nu är: Soha, Damien Rice, Miss Li, Bright Eyes, Dylan och Nancy Sinatra. Tycker musik gör sig bäst på blandskivor!

Vad har du för förväntningar på Bonde söker fru?

En spännande sommar och förhoppningsvis lära känna en hel del härligt folk. Sen skulle det ju vara fegt att inte erkänna att man hoppas bli kär. Är lite rädd för hela ”bli känd” biten men tror på att man växer när man vågar utmana sig själv lite. Så det hoppas jag alltså också på: att växa lite!

Vad väljer du om du skulle bli tvungen att välja mellan:

Bio eller promenad – promenad
Morgon eller kväll – mest morgon
Spara eller slösa – spara för det mesta
Slarver eller pedant – ibland lite rörigt men aldrig skitigt
Spela spel eller se på film – film
Hemmamiddag eller äta ute – hemmamiddag
Katt eller hund – hund
Sverige eller utomlands – gillar resor och utflykter oavsett om det är inom eller utom Sverige