De är dedikerade och framgångsrika i sina jobb som bönder, men letar fortfarande efter någon att dela livet med. Och nu får de chansen. I den fjärde säsongen av Bonde söker fru finns åtta dejtingsugna singlar - fyra mjölkbönder, två köttbönder, en spannmålsbonde och en hästbonde som alla drömmer om kärleken med stort K.

- Det är ett gäng härliga bönder som tittarna får möta i vårens porträttprogram och jag tror att det kan bli den mest passionerade säsongen hittills. Jag hoppas att så många som möjligt skriver brev för de här bönderna är riktiga kap, säger Linda Isacsson .

Bonde söker fru drar igång på allvar först i höst men redan den 21 maj, klockan 21.00, presenterar TV4 i ett porträttprogram de nya bönderna. Under ledning av Linda Isacsson får tittarna för första gången en inblick i vardagslivet på gårdarna och bönderna får chansen att med egna ord berätta om sina förhoppningar och om hur deras drömpartner ska vara. Spridda över hela landet finns Mikael , Karl-Magnus , Thilde , Kenneth , Jan-Olof , Per-Jörgen , Elin och Roger . Alla hoppas de möta kärleken i årets upplaga av Bonde söker fru.

Efter presentationsprogrammet kan tv-tittarna skriva till den bonde som väcker deras nyfikenhet och som de gärna vill träffa och lära känna bättre.