Bröllop, begravning och dop

Tillbaka på C More 14/9 & på TV4 27/9
Tillbaka på C More 14/9 & på TV4 27/9

Senaste från Bröllop, begravning och dop

2:00
Spela
Bröllop begravning och dop säsong 2 | Trailer | Premiär 14 september på C More och 27 september på TV4 och TV4 Play

Bröllop begravning och dop säsong 2 | Trailer | Premiär 14 september på C More och 27 september på TV4 och TV4 Play

I säsong två är både Sunny och Meja höggravida, men samtidigt som de välkomnar två nya medlemmar till familjen inträffar en dramatisk olycka. Konflikter blossar upp, nya romanser uppstår och döden knackar på. Familjerna påminns återigen om livets nyckfullhet. I säsong två ansluter också Helena af Sandeberg, Tomas von Brömssen, Klas Wiljergård och Robert Gustafsson till originalensemblen.

I säsong två är både Sunny och Meja höggravida, men samtidigt som de välkomnar två nya medlemmar till familjen inträffar en dramatisk olycka. Konflikter blossar upp, nya romanser uppstår och döden knackar på. Familjerna påminns återigen om livets nyckfullhet. I säsong två ansluter också Helena af Sandeberg, Tomas von Brömssen, Klas Wiljergård och Robert Gustafsson till originalensemblen.

Bröllop, begravning och dop säsong 2 får premiär på C More och TV4 i september 2020

Robert Gustafsson och Tomas von Brömssen ansluter till den andra säsongen av Colin Nutleys stjärnglänsande ensembledrama Bröllop, begravning och dop. Den...

Robert Gustafsson och Tomas von Brömssen ansluter till den andra säsongen av Colin Nutleys stjärnglänsande ensembledrama Bröllop, begravning och dop.

Den efterlängtade nya säsongen har streamingpremiär på C More den 14 september och på TV4 den 27 september.

-  Första säsongen av Bröllop, begravning och dop slog ner som en bomb. Det var allt på en och samma gång – roligt, gripande, spännande. Det händer mer i ett avsnitt än vad det normalt gör i tre, samtidigt som skådespelarinsatserna var oerhört imponerande. När jag fick frågan från Colin om att spela en kärlekskrank präst i uppföljaren var betänketiden inte lång. Att jobba med en regissör som släpper dig lös i improvisationens hage är en lycka. Samtidigt är det som att hoppa över simulatorn och teorin i en flygutbildning och direkt sätta dig som pilot i cockpit i en Boeing full med passagerare och bara flyga. Och jag bara älskar det, säger Robert Gustafsson som i serien spelar kyrkoherden Henrik Wahlmark.

-  Jag blev jätteglad när Colin Nutley ringde och frågade om jag ville vara med i Bröllop, begravning och dop och spela Marie Göranzons nya kärlek. Yes! Jag kände mig mycket smickrad över att få spela med en av våra bästa skådespelerskor. Colins metod att låta oss få improvisera fram dialogen kändes härligt befriande. I stället för att sitta och plugga repliker kvällarna innan morgondagens tagningar, kunde vi ägna oss åt att umgås, äta och dricka gott. Urtrevlig arbetsmiljö! Och över alltihop Colins underbart nasala stämma som smekte hjärna och hjärta, säger Tomas von Brömssen som spelar karaktären Ingmar Strålin som efter en längre utlandsvistelse flyttar tillbaka till bygden och hittar kärleken i sitt liv.

Säsong 1 tog avstamp på bröllopsfesten för Meja (Molly Nutley) och Sunny (Angelika Prick), där Mejas mamma Grace (Helena Bergström) och Sunnys pappa Samuel (Philip Zandén) hade en affär. Den intensiva romansen ledde till dottern Daisy, något som skakade om familjerna och inte minst Samuels barnlängtande fru Michelle (Maria Lundqvist).

När vi möter familjerna i den nya säsongen blossar konflikten om föräldraskapet kring Daisy upp igen, efter att en svår bilolycka inträffar. Vem är egentligen bäst lämpad att vara förälder till Daisy? Hur går man vidare med nya relationer efter ett krossat äktenskap? Och vad händer egentligen när en kärlek man inte sett på decennier plötsligt knackar på dörren? Helt enkelt: En säsong full av kärlek, liv och död i två av Sveriges mest älskade familjer.

Hela ensemblen från säsong 1 återvänder till säsong 2, tillsammans med fyra, för säsongen nya, tillskott i form av Helena af Sandeberg, Klas Wiljergård, Tomas von Brömssen och Robert Gustafsson. Fullständig rollista och pressbilder bifogas.

Bröllop, begravning och dop lockade rekordpublik till C More och TV4 när den hade premiär i februari 2019 och var dubbelt nominerad i tv-priset Kristallen. Serien blev en av C Mores mest sedda och dessutom TV4:s mest framgångsrika premiär på sju år med en publik på nära 1,5 miljoner tittare per avsnitt på TV4 och TV4 Play.

- Colin Nutley är unik i sitt sätt att skildra stora känslor och stunder från livet som vi alla berörs av. Jag tror att det finns många som längtar efter att få återvända till de här karaktärernas liv och se hur det går för dem i såväl kärlek som sorg. Om du tyckte om säsong 1 kommer du älska att få träffa såväl nya som gamla ansikten igen, säger Elin Kvist, exekutiv producent för Bröllop, begravning och dop på C More och TV4.

Säsong 2 av Bröllop, begravning och dop består av fyra avsnitt och har premiär på C More den 14 september och på TV4 den 27 september 2020. Regissör är Colin Nutley, som också har skrivit manus tillsammans med Helena Bergström.

Streama hela första säsongen av Bröllop, begravning och dop på C More. 

Rollista

Grace Öhrn - Helena Bergström

Carl-Axel Öhrn - Johan H:son Kjellgren

Meja Öhrn - Molly Nutley 

Michelle Seger - Maria Lundqvist

Sunny Seger - Angelika Prick

Damien Seger – Jonathan Fredriksson

Louise Lööf - Marie Göranzon (Graces och Valentins mamma) 

Rolf Öhrn - Jan Malmsjö (Carl-Axels pappa)

Valentin Lööf - Andreas T Olsson (Graces bror, Präst)

Conny Karlsson - Peter Harryson (Michelles pappa)

Schiff - Alexander Karim (Sunnys morbror)

Veronica Strålin – Helena af Sandeberg

Henrik Wahlmark – Robert Gustafsson (kyrkoherde)

Ingmar Strålin – Tomas von Brömssen

Emil Bergkvist – Klas Wiljergård (spermadonator till Mejas och Sunnys barn)

Ny säsong av Colin Nutleys tittarsuccé Bröllop, begravning och dop

Bröllop, begravning och dop på C More och TV4 blev en enorm tittarsuccé under våren. Nu gör vi en ny säsong av den stjärnspäckade och dubbelt...

Bröllop, begravning och dop på C More och TV4 blev en enorm tittarsuccé under våren. Nu gör vi en ny säsong av den stjärnspäckade och dubbelt Kristallen-nominerade dramaserien.

Bröllop, begravning och dop lockade rekordpublik till C More och TV4 när den hade premiär i februari i år. Det var TV4:s mest framgångsrika premiär på sju år med nära 1,5 miljoner tittare per avsnitt på TV4 och TV4 Play. På C More är serien en av de mest tittade. Vill du också se serien så hittar du den här.


Nu står det klart att C More och TV4 gör ytterligare en säsong av dramaserien, som i år är dubbelt nominerad i tv-priset Kristallen som Årets tv-drama och Årets kvinnliga skådespelare (Helena Bergström).


- När man gör en dramaserie är det givetvis med förhoppningen att människor ska titta. Gensvaret från publiken efter säsong ett har varit otroligt varmt. Att spela in serien var så glädjefullt, så att säga ja till att göra säsong två var en "no-brainer", säger Colin Nutley, som skriver och regisserar Bröllop, begravning och dop.


- Bröllop, begravning och dop handlar om två familjer som du inte vill vara en del av, men gärna vara en fluga på väggen hos. Men historierna vi berättar händer i allas liv.


Om drygt en vecka inleds inspelningarna av den nya säsongen. Hela skådespelarensemblen från säsong 1 - Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Johan H:son Kjellgren, Philip Zandén, Marie Göranzon, Andreas T Olsson, Alexander Karim, Jonathan Fredriksson, Jan Malmsjö och Peter Harryson - har tackat ja och kommer att medverka i den andra säsongen.


I säsong 2 får de sällskap av flera nya stjärnor, bland andra Helena af Sandeberg (Lyckligare kan ingen vara, Finaste familjen) och Klas Wiljergård (En man som heter Ove).


- Efter en fantastisk första säsong är vi nog många som längtar tillbaka till karaktärerna i Bröllop, begravning och dop! Det finns få som kan berätta historier med så stor igenkänning och starka känslor som Colin Nutley, vilket det otroliga publikmottagandet skvallrar om. Och med det här fantastiska uppstället av skådespelare tror jag att vi kan förvänta oss en andra säsong som berör tittarna minst lika mycket som den första, säger Elin Kvist, exekutiv producent för Bröllop, begravning och dop på C More och TV4.


Inspelningarna börjar i Ulricehamn under nästa vecka och vi återkommed med datum för säsongspremiären av säsong 2 så snart vi kan!

1:25
Spela
Trailer för Bröllop, begravning & dop

Trailer för Bröllop, begravning & dop

Bröllop, begravning & dop är en svensk miniserie av Colin Nutley i fyra avsnitt. Handlingen utspelar sig i en svensk småstad och rör två familjer som möts på ett bröllop. En dramatisk händelse leder till både en begravning och ett dop. Serien har premiär på C More och TV4 under februari 2019.

Bröllop, begravning & dop är en svensk miniserie av Colin Nutley i fyra avsnitt. Handlingen utspelar sig i en svensk småstad och rör två familjer som möts på ett bröllop. En dramatisk händelse leder till både en begravning och ett dop. Serien har premiär på C More och TV4 under februari 2019.

Här är skådespelarna i Colin Nutleys nya serie Bröllop, begravning och dop

Regissören Colin Nutley återvänder till klassiska och välkända miljöer för att spela in den nya serien Bröllop, begravning och dop, för C More och TV4....

Regissören Colin Nutley återvänder till klassiska och välkända miljöer för att spela in den nya serien Bröllop, begravning och dop, för C More och TV4. Ensemblen består av några av Sveriges mest folkkära skådespelare såsom Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Philip Zandén, Johan H:son Kjellgren, Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Peter Harryson, Andreas T Olsson, Josette Bushell-Mingo och Alexander Karim.

– Det är väldigt roligt att filma med denna fantastiska grupp av skådespelare och gänget bakom produktionen är människor jag älskar att jobba med. Addera det med Ulricehamn och Västergötland och jag kommer att ha en fantastisk sommar! säger Colin Nutley, manusförfattare och regissör.

Miniserien som består av fyra avsnitt, utspelar sig i en svensk småstad och handlar om två familjer som möts på ett bröllop. En dramatisk händelse i samband med bröllopet leder sedan till en begravning och ett dop. Tittarna kommer att känna igen sig genom samma miljöer som i Änglagård och Colin Nutleys unika sätt att skildra människors relationer.

För Helena Bergström, Maria Lundqvist och Colin Nutley blir det dessutom en återförening sedan de spelade in Heartbreak Hotel tillsammans 2005.

Jag älskar att jobba med Maria och att få mötas igen i en Colin-produktion är rena drömmen. Det finns en speciell kemi oss emellan där vi kastar oss ut och utmanar varandra med en grundläggande respekt och kärlek, säger Helena Bergström.

– Jag längtar alltid efter att jobba med Helena eftersom hon och jag har otroligt roligt ihop. Vi är kreativa och känner varandra så väl skådespelarmässigt att vi vågar utmana varandra. Colin är den mest lekfulla och, med skådespelare, mest omsorgsfulla regissör jag jobbat med. Han vågar tänja på gränser på hur att berätta en historia som ingen annan regissör jag jobbat med. På det sättet är han är helt unik och jag älskar att jobba med honom, säger Maria Lundqvist.

För Colin Nutley är det andra gången han regisserar en originalserie för C More och TV4. Framgångsrika serien Saknad spelades in 2016 med Helena Bergström i huvudrollen.

Serien har premiär på C More 4 februari 2019.