Bröllopsmiddagen som hölls i Rikssalen på slottet lagades under Operakällarens köksmästare Stefano Catenaccis ansvar. Kronprinsessparets bröllopstårta var en gåva från branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer.

Meny
Havskräfta från västkusten med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom

Landöröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås

Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky

Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass i vit choklad

Vin
Champagne Pommery 2000 Grand Cru

Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault

Pommard 1:er Cru Epenots 2002 Louis Jadot

Château Simon 2007 Sauternes


Dukningen

Alla regerande generationer av ätten Bernadotte var representerade i valet av silver, porslin och glas vid dukningen av honnörs- och huvudbord i Rikssalen.

Urvalet av bordssilver gjordes så att middagen inleds och avslutas med den första och sista generationen, från kung Karl XIV Johan och drottning Désirée till Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia.

Bröllopstårtan
Den vita fyrklöverformade bröllopstårtan var 330 cm hög och bestod av 11 våningar samt vägde 250 kilo.

På en 125 cm stor daquisebotten (mjuk mandelmarängbotten gjord på mandelmjöl) placeras chokladkrisp och därefter en fragilitebotten (mjuk mandelmarängbotten gjord på mandelmassa). Ovanpå detta champagnemousse med en interiör av smultroncurd. Detta följs av ett lager smultronkompott. Därefter varvas champagnemoussen och daquisebotten med champagnemousse som avslutning.

Blomsterdekoration
Tårtan dekoreras med 100 handgjorda rosor och 40 liljor i karamell.

Dekorens bas
Ovanpå tårtan dekoreras den med en vågig gelatinsockerplatta. På denna står ätbara trekantiga spiraler i transparant guld och blått gjorda av isomaltsocker. Högst upp är tårtans diameter 25 cm. Där finns Kronprinsessparets monogram i ett stycke gjuten karamell.

Fyrklöver på tårtans sidor
Tårtans sidor är dekorerade med fyrklövern som symbol för Kronprinsessparet och bröllopet.