Under våren är kärleken i fokus i TV4. Det bjuds på kunglig glans och bröllopsyra under flera veckor för att fira bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Den 29 april har dokumentärserien Familjen Bernadotte premiär - en unik och personlig skildring av kungasläktens historia och nutid. Festligheterna trappas upp under nationaldagen den 6 juni och fortsätter fram till bröllopsdagen den 19 juni då TV4 sänder de bästa och mest sevärda delarna från vigseln i Storkyrkan samt följer hela kortegen.

En rapportering som varvas med direktrapporter från hovexperten Elisabeth Tarras-Wahlberg, reportage och samtal med initierade gäster direkt från en specialbyggd bröllopsstudio på Skeppsbron.

TV4-Gruppen vill bjuda hela Sverige på århundradets bröllopsfest med en fullmatad tv-tablå som sprudlar av kärlek och kunglig glans. Det blir folkfest under flera veckor för att räkna ner och ladda upp inför kronprinsessbröllopet. Men det är inte enbart i tv-rutan som TV4-Gruppen firar bröllopsparet. Hela Stockholm förvandlas under två veckor till en gigantisk festplats och i Kungsträdgården står TV4-Gruppen för underhållningen.

- Med vårt personliga tilltal och bredden i vårt bröllopsprogram vill vi ge tittarna något alldeles extra både inför och under denna historiska händelse. Vi ser fram emot att bjuda in hela Sverige till en riktig bröllopsfest under flera veckors tid, säger Göran Ellung, programdirektör aktualitet TV4-Gruppen.

Den unika och personliga dokumentärserien Familjen Bernadotte av Emmybelönade Gregor Nowinski har premiär den 29 april. I sex delar berättar familjemedlemmarna öppet och förtroligt om såväl ljusa som mörka minnen och stunder i sina liv och om kontroversiella händelser i släktens 200 år långa historia på Sveriges tron.

På nationaldagen den 6 juni trappas firandet upp med Nyhetsmorgon som flyttar till en specialbyggd bröllopsstudio framför slottet på Skeppsbron. Det bjuds på nyheter, reportage, debatt och oväntade möten kring allt som rör kungligheter och det stundande bröllopet.

Därefter fortsätter dagen med det officiella nationaldagsfirandet på Skansen under ledning av programledarveteranerna Kattis Ahlström och Martin Timell. Kung Carl XVI Gustaf är årets högtidstalare. TV4:s reportrar skildrar nationaldagsfirandet runt om i landet, med medborgarceremonier och festligheter.

Nationaldagen avslutas med en direktsänd och stjärnspäckad konsert som sparkar igång folkfesten Love Stockholm 2010. Love Stockholm 2010 blir en 14 dagar lång stadsfestival som kulminerar på bröllopsdagen den 19 juni. Stockholm stad står, tillsammans med TV4-Gruppen, som arrangör för evenemanget som fylls med mängder av aktiviteter och uppträdanden.

Jesper Börjesson och Petra Nordlund är programledare för ett 30-minuters magasin som fram till bröllopsdagen sänder flera dagar i veckan direkt från bröllopsstudion vid Kungliga slottet. Initierade gäster och experter lotsar tittarna genom förberedelserna inför bröllopet. Dessutom bjuds det på reportage och rapporter från Love Stockholm 2010.

Under bröllopsdagen den 19 juni får tittarna följa uppladdningen och festyran inför det stora evenemanget. Bröllopsstudion är navet i en direktsändning med de bästa och mest sevärda delarna från vigseln och kortegen varvat med initierade gäster, kommentarer från TV4:s hovexpert Elisabeth Tarras-Wahlberg, direktrapporter från firandet och mycket mer.

Även i TV4 Plus går sändningarna under större delen av juni i kärlekens tecken med en tablå fullspäckad av dokumentärer, serier och filmer på temat bröllop och kungligheter. Bland annat visas korteger, intåg och ceremonier från en rad andra nordiska kungliga bröllop, till exempel norska kronprinsen Haakon och Mette-Marit och kronprinsen Frederik av Danmark och Marys bröllop.