Början på sidans innehåll
Nyhetstema

Bränderna i Europa

Här samlar vi nyheter som berör skogsbränderna som härjar runt om i Europa.

Här samlar vi nyheter som berör skogsbränderna som härjar runt om i Europa.

Framgång för släckningsarbetet på Evia: ”Ingen akut risk för byarna”

59 sek

Bränderna i Grekland fortsätter att härja och tusentals människor har tvingats lämna sina hem. Men på den hårt drabbade ön Evia i Grekland har senaste dagarnas bränder börjat avta. Den massiva insatsen med brandhelikoptrar verkar ha gett resultat, rapporterar Elisabet Frerot.

Direktrapportering

Yta större än Gotland brinner i Grekland: ”Apokalyptisk ödeläggelse”

2 min 9 sek

Invånare på den grekiska ön Evia (Euboia) trotsar myndigheternas uppmaning att lämna sina hem. Vissa stannar i stället kvar och vaktar dygnet runt för att försöka rädda sina hem från bränderna. För dem är det inget alternativ att överge sina egendomar. TV4:s utrikeskommentator Elisabet Frerot är på plats på ön Evia och rapporterar om det senaste.

Direktrapportering

Internationell hjälp har nått ön Evia

4 min 2 sek

Det har brunnit i en vecka på ön Evia i Grekland och brandmän och frivilliga arbetar dygnet runt. Tv4Nyheternas team rapporterar direkt från eldinfernot.

Direktrapportering

Svenska brandmän i eldhärjade Grekland: ”Det är varmt, blåser och brinner”

6 min 49 sek

22 länder har skickat hjälp för att bekämpa bränderna i Grekland. Sverige har två brandflyg på plats i Grekland, som bland annat har bekämpat bränderna på ön Evia, en av dom värst drabbade platserna. – Vi hjälper till med det vi kan, vi gör det bra och vi gör det säkert, säger Anders Markus som är samverkansperson på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Direktrapportering

”Det pyr bokstavligen i varenda buske”

4 min 2 sek

Tusentals har evakuerats på ön Evia i Grekland när skogs- och terrängbränder fortsätter slå mot byar. Tv4Nyheterna rapporterar direkt från ön.

Direktrapportering

Hundratals evakuerar italiensk semesterort

26 sek

Skogsbränderna i södra Europa leder till fler evakueringar. I Italien har hundratals boende och turister tvingats lämna semesterorten Campomarino vid adriatiska kusten.

Direktrapportering

Enorma skogsbränder i Sibirien

27 sek

I dom nordöstra delarna av Ryssland rasar enorma skogsbränder som orsakat rekordstora utsläpp av koldioxid.

Direktrapportering

Bränderna i Turkiet närmar sig kolkraftverk

1 min 12 sek

De våldsamma skogsbränderna i Turkiet har nått ett kolkraftverk i den sydvästra delen av landet. Boende i området evakueras och brandkåren kämpar för att bromsa elden.

Direktrapportering

Bränderna närmar sig Aten - "Vi har evakuerat både människor och djur"

1 min 24 sek

Grekland upplever den värsta värmeböljan på 30 år och flera skogsbränder har startat i landet. Nära Aten pågår en kamp mot lågorna innan branden når mer tätbebyggda områden. Flera EU-länder har skickat hjälp och även Sverige ska assistera med två brandflygplan.

Direktrapportering