Brottsplats Sverige

Slut för säsongen
Slut för säsongen

Senaste från Brottsplats Sverige

Brottsplats Sverige sänder på TV4 Play under hockey-VM

Under hockey-VM gör Brottsplats Sverige uppehåll från tv-rutan, men kvällens avsnitt med Hasse Aro kan du istället se i TV4 Play, 21.00.

Under hockey-VM gör Brottsplats Sverige uppehåll från tv-rutan, men kvällens avsnitt med Hasse Aro kan du istället se i TV4 Play, 21.00.

Det blir en vanlig torsdag för alla som gillar Brottsplats Sverige. Ikväll sänds programmet på TV4 Play istället för i TV4. Vi tittar närmare på den senaste tidens våld och attacker mot poliser och så reder vi ut hur du kan skydda dig mot bedrägeribrotten som ökar under sommaren.

Dessutom behöver vi tittarnas hjälp för att få fast en rånare som misshandlade en kvinna svårt för ett byte på 200 kronor.

Sedan förra veckan har även en övervakningsfilm på en man som stjäl från en 98-årig dam setts av över 1 miljon användare på Facebook. Men har mannen identifierats? Det får vi reda på i torsdagens avsnitt.

Brottsplats Sverige ser du på TV4 Play ikväll 21.00.

1:37
Spela
Skrämmande bankomatrån ökar

Skrämmande bankomatrån ökar

Offren tvingas under knivhot att ta ut pengar. Ett tillvägagångssätt som befaras bli allt vanligare.

Offren tvingas under knivhot att ta ut pengar. Ett tillvägagångssätt som befaras bli allt vanligare.

Hasse Aro är tillbaka!

Se trailern till Brottsplats Sverige.

Brottsplats Sverige - Sveriges nya kriminalmagasin

I höst kan TV4-tittarna se fram emot Brottsplats Sverige, ett helt nytt direktsänt kriminalmagasin under ledning av Kristallen-belönade journalisten och...

I höst kan TV4-tittarna se fram emot Brottsplats Sverige, ett helt nytt direktsänt kriminalmagasin under ledning av Kristallen-belönade journalisten och kriminalreportern Hasse Aro.

– Vi kommer ta kriminaljournalistiken ett snäpp längre och vi räds inte att konfrontera buset. I en mer internationaliserad värld blir brottsligheten mer gränsöverskridande och det kommer inte att begränsa det här programmet, säger Hasse Aro.

Brottsplats Sverige är programmet som varje vecka gör nedslag i det kriminella Sverige och tillsammans med eget expertteam aktivt hjälper till att lösa brott. Det blir en intensiv jakt på Sveriges mest eftersökta brottslingar. Oavsett var i världen de befinner sig. Varje vecka får tittare i direktsändning hjälp av programmets egna utredare att lösa ouppklarade brott. Men även polisen kommer att bistås i jakten på de kriminella genom klassiska övervakningsbilder och tipsmöjlighet för tittarna. Det direktsända kriminalmagasinet leds av Sveriges främste profil inom kriminaljournalistik, Hasse Aro.

– Brottsplats Sverige är ett efterlängtat tillskott i TV4-tablån och en del av vår gedigna satsning på högkvalitativ kriminaljournalistik. Hasse Aro är både självklar och ovärderlig i rollen som programledare med sin unika och djupgående kompetens, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4.

I samband med premiären av Brottsplats Sverige sjösätter även TV4 en stor digitalt satsning där tittarna genom tips och iakttagelser kan bidra till att förebygga och bekämpa brott - året runt, 24 timmar om dygnet. Den digitala plattformen erbjuder även fördjupning i TV4:s kriminalprogram, videoklipp från såväl små som stora kriminalhändelser samt möjlighet att söka djupare i brottsstatistik.

Om Hasse Aro
Journalisten och programledaren Hasse Aro, 57, inledde sin karriär på Radio Västmanland efter journalistexamen 1980. Mellan 1991 och 2014 var har programledare för långköraren Efterlyst i TV3. Han har även bred producenterfarenhet och har bland annat producerat Expedition Robinson. Aro är flerfaldigt Kristallen-belönad, bland annat som Årets manliga programledare 2005 och 2007 och senast tilldelades han tillsammans med Sanna Lundell, en kristall för Årets fakta- och aktualitetsprogram 2013 med Stalkers.