Vare sig du ska förnya, förändra eller förbättra din trappa bör du ta hjälp av en trappmontör med specialutbildning och erfarenhet av att montera trappor.

På marknaden finns det idag många trapplösningar som den vane gör-det-självaren själv kan montera med hjälp av medföljande anvisningar.

Men för att vara riktigt säker på att trappans funktion och säkerhet blir optimal rekommenderas du att alltid rådfråga/ta hjälp av en trappmontör.


Förberedelser:


1. Tänk igenom helheten! Att byta en trappa påverkar upplevelsen och funktionen av anslutande rum. Tänk in att trappan måste ha tillräckligt med utrymme och att det finns rejäla infästningsmöjligheter.

2.
Vilken trappa väljer du? Tänk på att det främst är räckets utformning, träslag och ytbehandling som sätter prägel på trappan. Om du inte på förhand vet vilken trappa som passar just dig kan du ta hjälp av en montör för att få tips på leverantörer och utbud.

3.
Ta grova mått och gör en skiss eller ritning med mått på utrymmet där trappan ska sitta. Därefter justerar du planlösningen så att de passar dina önskemål och behov. Tänk på att måtten i det här skedet inte behöver vara exakta. De behövs bara för att ge begära förslag och pris.

4.
Kontakta en leverantör/montör. Visa dina skisser och berätta vad du önskar dig för slutresultat. Om du inte lyckats hitta rätt trappa kan du också får hjälp även med en specialanpassad skiss. Begär ett förslag utifrån dina önskemål och en offert.