Objektslista:

Bröstharnesk
Ericsberg är ett utav de finaste slotten i Sverige, och de hade länge sina egna soldater som patrullerade på slottsgården. Ryktet säger att det även fanns en björn med i vaktstaben. Soldaterna var iklädda dessa bröstplåtar, som alltid testsköts av tillverkaren för att se att den höll. De karonlinska harnesken hade även en böjd nackkrage av särskild svensk design.
Värde: 25 000 kr

Caféstol
I början av 1900-talet gör böjträstolen entré och Gemla Fabrikers AB tog upp tillverkningen av böjträmöbler, med bla. ”Caféstolen" av Carl Bergsten (1879-1935). Stolen är ritad för Strömsholms restaurang och är inspirerad dels av Wiener Werkstätte och Josef Hoffman, och dels Charles Rennie Mackintosh i Glasgow. Stolen är en utav de första moderna stolarna i böjträ.
Värde:100 000 kr.

Cobratavla
Tavlan "Que Faire" av Asger Jorn. Cobra var en konstgrupp som bildades i Paris 1948, där Asger Jorn (1914-1973) var en utav grundarna. Cobra-gruppens målsättning var att "frigöra konsten från den västerländska kulturens normer och stilinriktningar". Det resulterade till ett starkt färgval som var typiskt för gruppens konstnärer, och de ville ofta uttrycka sig på ett "barnsligt" vis, med ett oskuldsfullt perspektiv.
Värde: 500 000 kr.

Egyptisk Granitskulptur
Egyptisk granitskulptur från Nya Riket. Nya Riket, även kallad det egyptiska imperiet, en period i forntida egypten mellan 1600-talet f.Kr. och 1100-talet f.Kr (epoken då världen fick sin första, kända kvinnliga regent). Skulpturen föreställer en man och en kvinna som håller varandra i handen. Ett väldigt välbevarat föremål med mer än 3000 år på nacken.
Värde: 250 000 kr.

Halsband med äkta pärlor
Halsbandet har efterskapats av något annat smycke, då motivet i mellanstycket förmodligen på suttit på en medaljong. Det är tillverkat kring sekelskiftet (ca 1900) och visar en målning av Auguste Viktoria av Schleswig-Holstein-Sonderburg-Augustenburg, som var gift med den tyske kejsaren Vilhelm ll.
Värde: 10 000 kr.

Kristallskål
Kristallskål från 1800-talets andra hälft. Skålen kommer förmodligen från England eller Irland. Den har en vacker båtformad
kropp, med en detaljerad slipning. Det var få som hade råd att ha kristall hemma på den tiden, och denna typ av skål var förmodligen formgiven för att stå som prydnad i hemmet.
Värde: 500 kr.

Leksakshäst
Leksakshästen är tillverkad ca. 1870, och har i generationer tillhört en adlig, hästintresserad familj, boende på ett slott. Den är förmodligen specialbeställd av familjen och gjord utav en smed. En sådan leksak var dyrbar på den tiden, och det var få förunnat att ha en sådan i lekkammaren. Denna häst har ärvts i generationer av barnen på slottet, och har används flitigt fram till 1940-talet. Hästen har tidigare haft riktigt tagel som svans och man.
Värde: 5 000kr.

Tulip-bordsgrupp
Eero Saarinen (1910-1961) var en av 1900-talets mest profilstarka och oortodoxa designers, och var en av dem som ledde trenden mot en mer experimentell design under 1950-talet. Han var arkitekt och har ritat många byggnader. Han påverkade även hur operahuset i Sydney skulle se ut. Bordets ben skapades för att ge mer luftutrymme undertill, jämfört med fyrbenta bord.
Värde: 50 000 kr.