Gustaviansk ljuskrona
Kristallkrona från den sengustavianska perioden. Stommen är brännförgylld vilket visar att den gjordes innan 1850, denna metod förbjöds nämligen efteråt eftersom den visade sig vara för farlig. Glasprismornas funktion var inte bara att se vackra ut, utan sattes dit för att reflektera ljuset från stearinljusen och på så sätt skapa ett större ljus. Carl Henrik Bohlin är skaparen av kronon.

Fjälldräkt
Fjälldräkt tillhörande Hilma Schultz som gjort sig känd för att ha sparat ihop en enorm samling kläder. Dräkten köptes på NK 1902, samma år som det kända varuhuset öppnade upp sin portar för första gången.

Cocktailshaker i silver
Shaker i silver för att göra cocktails. Gjord av Wiwen Nilsson, Köpenhamnsfödd silversmed. Viktigt att samtliga delar är stämplade för att bevisa att hela shakern hör ihop.

Leicakamera
Kameran är av modellen Leica 3G. Tillverkades är 1960 och i endast 125 exemplar. Kameran blev revolutionerande då det var den första mindre kameran på marknaden. Detta blev en extra stor inverkan på nyhetsjournalistiken då reportrarna lättare kunde ta bilder.

Spegel och konsolbord i empirstil
Spegel och bord från Karl-Johanperioden. Sfinxer dekorerar toppen av spegeln pga Napoleons in- och uttåg i Egypten, då han inte bara förde med sig västvärldens kultur utan även tog med sig vissa kulturella dekorationer tillbaka. För att undvika ”lyxskatt” delades spegelglaset eftersom att ha en hel spegel innebar att man hade bra med pengar då det var dyrt att tillverka.

Kinesisk kopp
Koppen tillverkades precis vid övergången från kejsardöme till folkrepublik år 1912. Den kinesiska marknaden har skjutit i höjden då mycket av kinesiskt porslin hamnat utanför landet och befolkningen nu köper tillbaka så mycket porslin och kulturell historia de kan. Därav att kinesiskt porslin i folkmun kan kallas för ”det kinesiska guldet”, enligt Karin Laserow.

Supsked i silver 1600
Ett exempel på vad en sådan här sked användes till var när det stod en skål med sprit på bordet och skeden användes för att dricka med. Silversmeden Henrik Möller verkade på 1600-talet och skeden är gjord i Barrockstil.

Muhammed Alis boxhandske
Muhammed Ali, som försvarade sin titel sammanlagt 19 gånger, räknas allmänt som en av alla tiders främsta boxare. Handsken boxades aldrig legendaren med men dock är den signerad och han har burit den.